SKOLEBRØD

Hvem klarer vel å motstå deilige skolebrød med solgul vaniljekrem i midten – omkranset med melisglasur og kokos? Ikke jeg i alle fall! Hva med deg?

  • 1 porsjon søt gjærdeig
  • 300 g vaniljekrem
  • 1 egg til pensling
  • melis + vann
  • kokosmasse

Lag gjærdeigen som angitt i grunnoppskriften og la den forheve.

Ha deigen på melet underlag og del den opp i 18-24 jevnstore biter, avhengig av hvor store skolebrød du vil lage. Trill til runde boller, og la dem hvile på bakebordet under et klede i 5-10 minutter. Press bollene flate med håndbaken, slik at de er ca. 2 cm høye. Fordel bollene på 3 bakepapirkledde bakebrett, og la dem heve under klede til omtrent dobbel størrelse. Det tar ca. 45 minutter.

Lag en liten grop på midten av hver bolle og pensle resten av bollen med sammenvispet egg. Fordel deretter en raus teskje med vaniljekrem i hver bolle. Jeg har her benyttet ferdigkjøpt vaniljekrem og fordelt kremen på bollene med en sprøytepose.

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme) på midterste rille i ca. 12 minutter, til bollene er gylne og fine. La bollene avkjøles helt på rist.

Rør sammen melis og vann til du får en jevn glasur. Smør glasuren på skolebrødet og strø kokosmasse over.

La skolebrødet hvile noen minutter, og nyyyt!

VELBEKOMME!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

,

Én Kommentar

  1. Thomas Kilvær 18. mars 2017 at 17:42 #

    Blir mye bedre med ekte eggekrem laget på vaniljestang

Legg igjen en kommentar