SKREIFAVORITTER

Det er skreisesong folkens, og nå er det bare å lange innpå og nyte denne deilige, unike råvaren! Skrei er en vandretorsk som vanligvis lever i havområdene midt i mellom Norge og Nordpolen, men på denne tiden av året svømmer den langs kysten vår for å gyte. Skrei er kun tilgjengelig i perioden januar-mars/april, og er derfor en eksklusiv råvare! Løp og kjøp!

Sist helg var jeg i Tromsø og spiste skreimølje, som er en tradisjonell måte å tilberede skrei på, hvor fisken kokes og serveres med blant annet lever og rogn. Det var gøy å få det tilberedt og servert på tradisjonell måte, men personlig foretrekker jeg nok helst et annet tilbehør til skreien. Jeg har derfor samlet fire av mine skreioppskrifter her som kanskje kan være til inspirasjon? Tips til hvordan du kan pannesteke skrei finner du her. I tillegg kan du også finne inspirasjon til tilbehør i de andre torskeoppskriftene på bloggen som jeg har samlet her.

Først ut er et fargerikt skreimåltid med middelhavssmaker (klikk på bildet).

Her har skreien fått følge av en deilig spinatsalat, sprøstekt bacon og soyasmør.

Chorizo og granateple smaker godt til skrei. Her også sammen med en spinatsalat og en silkemyk potetpuré.

Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Her har skreien fått selskap av en bønnesalat og korianderpesto.

Hva er ditt favorittilbehør til skrei?

VELBEKOMME!


, ,

2 Kommentarer

  1. Bella 16. februar 2017 at 06:46 #

    Vi bruker mye gulrotpuré med ingefær sammen med aspargesbønner og soyasmør med hvitløk. Det er digg det! Takk for en fantastisk blogg 🙂

  2. Pelle 23. august 2017 at 13:18 #

    Nei nei nei. Å så den evindelige hvitløken som ødelegger maten. Huff å huff
    Bruker bacon potet å flatbrød i «båttå» med øl å akevitt. Mmmmmmmm

Legg igjen en kommentar