GRANOLABAR MED SJOKOLADE OG APRIKOS

Den gamle oppskriften på müslibar fra 2011 er fortsatt populær, men nå er det på tide med en ny variant. Disse granolabarene er smaksatt med blant annet cashewnøtter, aprikoser, peanøttsmør, appelsin og deilig mørk sjokolade. Varier gjerne med andre typer nøtter og tørket frukt, etter smak og hva du har tilgjengelig. Granolabarer er ypperlig turmat, eller hvis du har lyst på noe ekstra å gå på før eller etter trening. De er enkle å lage, så prøv det du også! Til 12-16 granolabars trenger du omtrent:

 • 200 g mandler, grovt hakket
 • 100 g cashewnøtter (usaltede), grovt hakket
 • 100 g gresskarkjerner
 • 150 g (store) havregryn
 • 100 g mørk sjokolade (70%), grovt hakket
 • 75 g tørkede aprikoser, i biter
 • 100 g honning
 • 100 g peanøttsmør
 • 1 dl nypresset appelsinjuice (1 appelsin)
 • 1 egg, sammenvispet

Fordel grovhakkede mandler og cashewnøtter på et bakepapirkledd bakebrett og stek det på midterste rille ved 175 grader (over- og undervarme) i 10-15 minutter. Rør et par ganger underveis. Pass på at nøtteblandingen ikke blir brent.

Ha honning og peanøttsmør i en liten kjele og varm forsiktig opp. Rør det hele godt sammen og sett til side. Tilsett appelsinjuice og la det avkjøles noe, før du tilsetter det sammenvispede egget.

Ha resten av de tørre ingrediensene, inkludert den ristede nøtteblandingen, i en stor bolle og rør godt sammen. Tilsett honningblandingen og rør til alt er godt blandet.

Fordel blandingen jevnt utover i en bakepapirkledd form som er ca. 22 x 22 cm og trykk den godt ned. Dette er viktig for at du skal få barer som henger sammen, og ikke går i oppløsning. Stekes på nederste rille (fortsatt 175 grader) i 20-25 minutter, til den er gyllen på toppen og har «satt seg». Avkjøles ca. 1 time i formen, før du avkjøler den videre i kjøleskapet i 1-1 1/2 time. Løft granolablokken forsiktig ut av formen ved hjelp av bakepapiret, legg den på en skjærefjøl eller lignende og del opp i biter i ønsket størrelse. Pakk granolabarene i litt matpapir eller lignende, eller legg dem lagvis i en tett boks med matpapir mellom lagene. Granolabarene oppbevares i kjøleskapet og er holdbare et par uker. Jeg foretrekker imidlertid å putte dem i fryseboksen. Da tåler de transport bedre, og er uansett opptint etter en liten halvtime.

ENJOY!


,

7 Kommentarer

 1. Karoline 20. januar 2017 at 15:41 #

  Dette er den beste oppskriften eg har sett på energibarer som ligner mest på det eg har vært ute etter 🙂 Så denne skal eg prøve, men skal bytte ut honning, aprikos og cashewnøtter med noe eg tåler, så blir det nok bra! Håper du får en fin helg, Trine 🙂

 2. Marianne 22. januar 2017 at 14:41 #

  Hei, er appelsinjuicen viktig? Kan byttes ut med f.eks. eplejuice?

  • Trine ;) 22. januar 2017 at 14:55 #

   Eplejuice går fint! Lykke til!

 3. Christine 23. januar 2017 at 16:07 #

  Peanøttallergi. Bør peanøttsmør erstattes med noe annet. Eller kan en droppe det helt?

 4. Arthi 26. januar 2017 at 21:11 #

  Når du steker dem skal det være under-over varme?

 5. Miriam 16. februar 2017 at 04:14 #

  Hei!
  Eg bur i eit land der dei verken har cashewnøtter eller gresskarkjerner. Eg har tilgong på valnøtter blant anna. Går det å droppe desse og kva kan eg evt erstatte det med?

Legg igjen en kommentar