HAVREKJEKS MED LAKRIS OG SJOKOLADE

Havrekjeks med lakris og sjokolade

Lag havrekjeks til jul! Disse er utrolig gode på smak, med et hint av lakris og sjokoladedekor. De er litt utfordrende å kjevle ut, men det glemmer du raskt når du setter tennene i disse herlighetene. Finn frem:

HAVREKJEKS

  • 200 g lettkokte havregryn
  • 1 1/2 dl kokende vann
  • 150 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • ca. 200 g hvetemel
  • 1 1/2 ts lakrispulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt

TIL DEKOR

  • 100 g mørk kokesjokolade, smeltet

Havrekjeks med lakris og sjokolade

Hell vannet over havregrynene, og la det stå å trekke noen minutter. Visp smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper). Ha havregrynsblandingen sammen med hvetemel, lakris, bakepulver og salt, oppi smørblandingen, og elt det raskt sammen. Pakk deigen inn i litt plastfolie eller lignende og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time (gjerne over natten).

Del deigen i 3 biter, og kjevle hver del ut mellom to ark med bakepapir. Kjevle ut deigen til den er 3-5 mm høy, stikk ut kjeks med glass eller pepperkakeformer, og sett dem på bakepapirkledd bakebrett (oppskriften gir ca. 40 havrekjeks.) Sett bakebrettet i kjøleskapet i ca. 15 minutter, og stek deretter kjeksene ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 11-13 minutter, til kjeksene er gjennomstekte og gylne i kantene. Følg med mot slutten av steketiden.

Avkjøl kjeksene på rist. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovnen, og ha sjokoladen i en sprøytepose eller lignende. Klipp et lite hull i sprøyteposen og dekorer kjeksene. La sjokoladen stivne helt, og oppbevar kjeksene i tett kakeboks.

Havrekjeks med lakris og sjokolade

TIPS

  • Lakrispulver fås kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og i enkelte nettbutikker.

ENJOY!

Inspirasjon til disse kjeksene har jeg funnet i juleutgaven av Maison Mat&Vin, men jeg har gjort noen endringer. 


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, ,

10 Kommentarer

  1. Cathrine 8. desember 2016 at 14:05 #

    Hei, takk for fin matblogg. Disse kjeksene hørtes veldig lekre ut. Men hvor kjøper man rå lakrispulver?

  2. Marit 8. desember 2016 at 17:03 #

    Ser skikkelig gode ut😀Hvor kjøper man lakrispulver?

  3. Benedicte Thorsen-Dahl 8. desember 2016 at 18:23 #

    Dette så deilig ut. Hvor kjøper du lakrispulver?
    Beste hilsen Benedicte

  4. Trine 8. desember 2016 at 19:58 #

    Spennende! Hvor kjøper du lakrispulver?

  5. Irene Larsen Øvsthus 9. desember 2016 at 00:58 #

    Ser gode ut. Hvor får du kjøpt lakrispulver?

  6. Trine ;) 9. desember 2016 at 02:45 #

    Jeg har oppdatert innlegget ift hvor man kan kjøpe lakrispulver. 🙂

  7. Nina 9. desember 2016 at 07:47 #

    Hei Trine! Hvor lenge holder kjeksene seg i en lufttett boks? 🙂

  8. Manja 9. desember 2016 at 14:34 #

    Veldig fristende! Gleder meg til å bake disse i morgen! Jeg kjøpte lakrispulver på Jernia i dag.

  9. Camilla 12. desember 2016 at 20:29 #

    Disse smakte absolutt ingenting. Vi trodde det skulle være søte kjeks, men de passer like godt til ost

  10. Marianne JOhnsen 12. november 2017 at 13:42 #

    Hei Trine,
    Må det være lettkokte havregrynman bruker?

Legg igjen en kommentar