BISCOTTI MED SJOKOLADE OG TRANEBÆR

Biscotti med sjokolade og tranebær

Biscotti er en mandelkjeks med italienske aner, og er en kjær favoritt hjemme hos oss. Biscotti kan varieres etter smak og sesong, og her på bloggen finner du flere ulike oppskrifter (se «tips»). Siden vi er midt i adventstiden har biscottiene fått en liten julevri, med tørkede tranebær og mørk sjokolade. Prøv dem du også! Til ca. 70 biscotti trenger du omtrent:

 • 200 g mandler, ristet og grovt hakket
 • 3 eggeplommer
 • 150 g sukker
 • 3 eggehviter, stivpisket
 • 1 klype salt
 • ca. 75 g mørk kokesjokolade, i små biter
 • ca. 25 g (tørkede) tranebær
 • ca. 350 g hvetemel
 • 1 1/2 ts bakepulver

Rist mandlene forsiktig i en tørr stekepanne. Sett dem til avkjøling og hakk dem deretter grovt.

Skill eggene. Finn frem en vid bolle og rør sammen eggeplommer og sukker med en håndmikser eller lignende, til det er godt blandet. Ha eggehvitene i en annen bolle og visp dem stive sammen med saltet. Vend de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i eggeblandingen, litt av gangen. Tilsett mandler, sjokolade og tranebær og rør sammen. Bland sammen hvetemel og bakepulver, og rør mesteparten forsiktig inn i blandingen. Bruk gjerne en melsikt, slik at du unngår klumper i deigen. Tilsett eventuelt resten av melblandingen, og du skal nå ha en ganske fast deig.

Del deigen i 3 emner som du ruller til tykke pølser på 25-30 cm. Legg dem deretter på et bakepapirkledd bakebrett og form emnene slik at de blir ca. 2 cm høye og ca. 6 cm brede.

Biscotti med sjokolade og tranebær

Stek biscottipølsene midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) i 25-35 minutter, til de er gjennomstekte. Pass på mot slutten, slik at biscottiene ikke blir brent. Ta dem umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca. 1 cm brede skiver og la dem avkjøles på en bakerist. (Alternativt kan du ettersteke dem noen minutter, men det er som regel ikke nødvendig.) Oppbevar biscottiene i tett boks eller  på glass.

Biscotti dyppes gjerne i litt espresso (eventuelt i kaffekoppen), eller som de også gjør i Italia – nytes til et glass Vin Santo.

Biscotti med sjokolade og tranebær

TIPS:

LYKKE TIL!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, , ,

3 Kommentarer

 1. Heidi 8. desember 2016 at 10:04 #

  Herlig!!Disse må prøves ut😊Tror du man kan bytte ut melet med glutenfritt?

 2. Arne Rambøl 11. desember 2016 at 14:19 #

  Tror du biscotti kan lages uten mandler!? (For mandel- og nøtteallergikere!) F.eks av cashewnøtter, eller peanøtter, eller knust kavring med mandeldråper isteden?

 3. Anna 16. desember 2016 at 21:12 #

  Disse er helt fantastiske! Har allerede laget porsjon nr 2!

Legg igjen en kommentar