Innbakte pølser er alltid populært hjemme hos oss, og til Halloween lager vi gjerne mumiepølser som dyppes i blod.

Ingredienser

275 g hvetemel (ca.)
15 g fersk gjær (eller 1/2 ts tørrgjær)
2 dl vann (ca. 20 grader)
1/2 ts salt (ca.)
25 g smør
1 egg , til pensling
15 grillpølser
sorte pepperkorn eller nellikspiker til øyne
ketchup

SLIK GJØR DU

Ha hvetemel, gjær, vann og salt i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut gjæren i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og elt deigen i ca. 10 minutter på lav til middels hastighet, til du har en jevn og fin deig. Tilsett eventuelt mer vann dersom deigen virker kompakt, eller litt mer hvetemel om den virker løs. Tilsett deretter smøret og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er godt eltet inn i deigen, etter ytterligere 5-10 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted, og la den heve til dobbel størrelse. Det tar mellom 1-1 1/2 time.

Mumiepølser

Ha den ferdighevede deigen på bakebordet. Ha på rikelig med mel og kjevle ut en leiv som er 50-60 cm bred og 25-30 cm høy. Skjær smale remser som er 1 1/2-2 cm brede og surr dem rundt grillpølsene. La det være et åpent felt øverst, hvor øynene skal plasseres.

Mumiepølser

Legg mumiepølsene på bakepapirkledd bakebrett, og la dem etterheve i ca. 15 minutter. Pensles med sammenpisket egg, og stekes ved 200 grader (over- og undervarme) i 15-18 minutter, til brødet er gyllent og gjennomstekt. Sett på øyne, pepperkorn (stikk et lite snitt med en knivspiss først) eller nellikspiker, og server umiddelbart.

Mumiepølsene serveres gjerne med en liten skål med blod (=ketchup) til hver, som man kan dyppe mumiepølsene oppi. Husk bare å fjerne pepperkornene/nellikspikrene først!

Mumiepølser

TIPS

HAPPY HALLOWEEN!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så flott – en gammel favoritt som barna elsket da de var små (de er i dag i alderen 28-37 år).
    Min mor laget også alltid ferdig deig til pølsene som vi stekte på bål da da jeg selv var liten og vi var på tur ved sjøen eller på fjellet (jeg er i dag 64).
    Her snakker vi faktisk om TRADISJON – veldig bra at noen tar vare på det! :-))

  2. Hei, takk for fin blogg! Kan man bruke denne oppskriften som turmat, ta med ut og grille pølsene på bål med deig snurret rundt?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste