MUMIEPØLSER

Mumiepølser

Innbakte pølser er alltid populært hjemme hos oss, og til Halloween lager vi gjerne mumiepølser som dyppes i blod. Til ca. 15 stk. trenger du omtrent:

 • 275-300 g hvetemel
 • 15 g fersk gjær (eller 1/2 ts tørrgjær)
 • 2 dl vann (ca. 20 grader)
 • 1/2 ts salt
 • 25 g smør (ca. 1 ss)
 • 1 egg til pensling
 • ca. 15 grillpølser
 • sorte pepperkorn eller nellikspiker til øyne
 • ketchup

Ha hvetemel, gjær, vann og salt i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut gjæren i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og elt deigen i ca. 10 minutter på lav til middels hastighet, til du har en jevn og fin deig. Tilsett eventuelt mer vann dersom deigen virker kompakt, eller litt mer hvetemel om den virker løs. Tilsett deretter smøret og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er godt eltet inn i deigen, etter ytterligere 5-10 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted, og la den heve til dobbel størrelse. Det tar mellom 1-1 1/2 time.

Mumiepølser

Ha den ferdighevede deigen på bakebordet. Ha på rikelig med mel og kjevle ut en leiv som er 50-60 cm bred og 25-30 cm høy. Skjær smale remser som er 1 1/2-2 cm brede og surr dem rundt grillpølsene. La det være et åpent felt øverst, hvor øynene skal plasseres.

Mumiepølser

Legg mumiepølsene på bakepapirkledd bakebrett, og la dem etterheve i ca. 15 minutter. Pensles med sammenpisket egg, og stekes ved 200 grader (over- og undervarme) i 15-18 minutter, til brødet er gyllent og gjennomstekt. Sett på øyne, pepperkorn (stikk et lite snitt med en knivspiss først) eller nellikspiker, og server umiddelbart.

Mumiepølsene serveres gjerne med en liten skål med blod (=ketchup) til hver, som man kan dyppe mumiepølsene oppi. Husk bare å fjerne pepperkornene/nellikspikrene først!

Mumiepølser

TIPS

HAPPY HALLOWEEN!


,

3 Kommentarer

 1. Reidun Hotvedt 28. oktober 2016 at 14:49 #

  Så flott – en gammel favoritt som barna elsket da de var små (de er i dag i alderen 28-37 år).
  Min mor laget også alltid ferdig deig til pølsene som vi stekte på bål da da jeg selv var liten og vi var på tur ved sjøen eller på fjellet (jeg er i dag 64).
  Her snakker vi faktisk om TRADISJON – veldig bra at noen tar vare på det! :-))

 2. Stina 23. februar 2017 at 13:06 #

  Jeg vil gjerne lage masse av disse til en barnebursdag, men jeg vil fryse og varme opp på selve dagen. Hvordan er det å tine og varme disse opp? Blir brødet tørt før pølsene blir varme? 🙂

  • Trine ;) 24. februar 2017 at 10:01 #

   Jeg vil ikke anbefale å varme opp disse.

Legg igjen en kommentar