SJOKOLADEKAKE MED BRINGEBÆR OG MELISDRYSS

Sjokoladekake med bringebær

Hver torsdag kveld har jeg «kaffe latte date» med junior på 8. Pappan er på korøvelse og dette er bare vår kveld. Vi lager kaffe latte med koffeinfri kaffe og melkeskum, og koser oss som bare vi kan. Rett som det er finner vi et par kanelsnurrer i fryseboksen, og noen ganger baker vi. Junior elsker å bake sjokoladekake, og den rører vi kjapt sammen i fellesskap.

En viktig ingrediens i kaken er kokesjokolade, og siden junior ikke alltid er så begeistret for kokesjokolade med høyt kakaoinnhold, er Freia selskapssjokolade et perfekt valg. Den er noe søtere og mildere enn andre kokesjokoladetyper, og derfor perfekt i sjokoladekaker som skal nytes av både små og store.

Sjokoladekake med bringebær

Lag den til, eller sammen med, noen du er glad i du også! Du trenger en middels stor kjele og:

  • 200 g smør
  • 200 g Freia selskapssjokolade, grovt hakket
  • 4 egg
  • 250 g (ca. 2 dl) sukker
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 175 g (ca. 2 dl) hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ca. 150 g bringebær (kan sløyfes)
  • melisdryss

Sjokoladekake med bringebær

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Finn frem en form som er ca. 22×22 cm (eller en springform på ca. 22 cm i diameter) og pensle og strø formen, eller kle den med bakepapir. Mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Smelt smøret over svak varme. Del eller skjær sjokoladen i jevnstore biter. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen. La sjokoladen smelte og rør sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.

Sjokoladekake med bringebær

Knekk oppi ett egg av gangen. Pass på å røre godt imellom hvert egg. Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt tilslutt i hvetemelet. Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i formen, fordel bringebærene oppi formen og dytt dem litt nedi røren.

Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk, det skal henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. Ønsker du en mer tradisjonell sjokoladekake kan du steke kaken til det ikke henger kakerøre igjen på fyrstikken.

Sjokoladekake med bringebær

Avkjøl kaken på rist i formen. Rett før servering deler du opp kaken i passe store stykker og sikter litt melis over.

Kaken serveres lun eller romtemperert – sammen med en kopp deilig kaffe latte. Vi synes også det smaker godt med noen friske bringebær ved siden av.

Sjokoladekake med bringebær

TIPS

  • Dersom du liker en tydelig smak av mørk sjokolade kan du bytte ut sjokoladen med Freia kokesjokolade 70%.
  • Du kan eventuelt droppe bringebærene, eller erstatte dem med for eksempel hakket hvit sjokolade eller valnøtter.
  • Kaken kan gjerne fryses.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Freia

Advertisement


,

9 Kommentarer

  1. Iselin 28. oktober 2016 at 19:08 #

    Kjempegod! Typen ga den nettopp nytt navn: «verdens beste sjokoladekake». 😉

    • Trine ;) 29. oktober 2016 at 14:30 #

      Så hyggelig å høre! 🙂

  2. Inger-Lise Tøllefsen 29. oktober 2016 at 11:40 #

    Bruker du meierismør?

    • Trine ;) 29. oktober 2016 at 14:30 #

      Ja.

  3. Renate 6. november 2016 at 10:11 #

    Nydelig kake som holder seg saftig lenge 😃 Andre helgen på rad vi lager denne!

  4. Christine 12. november 2016 at 13:59 #

    Hei
    Valgte å steke kaken i en rund form, i mangel av en firkantet-kakeform, og synes det var vanskelig å få kaken ordentlig stekt i midten. Endte opp med at den ble svidd på toppen av kaken og smakte deretter 🙁 noen tips til alternativ steking ved bruk av rund form??

  5. Madelene 13. november 2016 at 07:59 #

    Hei. Jeg hadde samme problem som hun over. Stekte kaken i en rund form, den ble ikke gjennomstekt i det hele tatt, tørr utpå kantene og svidd oppå. Kjempe kjedelig, for smaken var veldig god 😊

  6. Mina 4. april 2017 at 17:33 #

    Advarer på det sterkeste mot å teste ut denne. Særlig med Odense sin mørke (70%) sjokolade – farlig god!!! Ypperlig til cupcakes. 1000 takk for oppskrift.

    • Trine ;) 6. april 2017 at 22:00 #

      😉

Legg igjen en kommentar