OVNSBAKTE NEKTARINER MED HONNINGKREM

Ovnsbakte nektariner med yoghurtkrem

Det er noe spesielt med kjappe, enkle og ikke minst gode desserter, som kan bidra til å kaste litt ekstra glans over en hektisk hverdag eller en travel helg. At den også er bittelitt sunn gjør heller ikke noe. Her har søte ovnsbakte nektariner fått selskap av bringebær og yoghurtkrem med honning. Du takker vel ikke nei til denne?! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

OVNSBAKTE NEKTARINER

  • 4 nektariner, i båter
  • 200 g bringebær
  • 1 vaniljestang
  • 1 ss Grand Marnier eller juice
  • 1-2 ss smør (kan sløyfes)
  • 3-4 ss sukker

HONNINGKREM

  • 150-200 g gresk yoghurt eller matyoghurt
  • flytende honning
  • frisk mynte

Ovnsbakte nektariner med yoghurtkrem

Del nektarinene i to og ta ut steinene. Skjær den opp i båter og legg dem i et smurt ildfast fat sammen med bringebærene. Hvis du benytter frosne bringebær er det viktig at du tiner dem først. Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og fordel dem over frukten. Legg også oppi stangen. Drypp over litt Gran Marnier (eventuelt annen sitruslikør) eller appelsinjuice, ha på sukker og smør (bruk gjerne ostehøvel), og stek dem på midterste rille i stekeovnen ved 225 grader (over- og undervarme) til nektarinene er møre og fine, etter 15-20 minutter.

2-img_0294

Ha yoghurten i en liten bolle og smak til med honning, til du får ønsket sødme på honningkremen.

Gi gjerne desserten et lite melisdryss og pynt med noen mynteblader (og gjerne noen friske bringebær) rett før servering, og server honningkremen ved siden av.

Ovnsbakte nektariner med yoghurtkrem

VELBEKOMME!


Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar