PASTA MED KANTARELLER OG SPEKET PØLSE

PASTA MED KANTARELLER OG SPEKET PØLSE

I dag kan jeg friste med en deilig pastarett med smak av høst – med kantareller, en deilig fløtesaus og en smakfull speket pølse fra Tind. Tinds spekemat er et resultat av lange tradisjoner med fokus på gode, kortreiste råvarer, og produktene har et lavt saltinnhold. Jeg har her brukt Tind speka pølse med skogsopp, som har et høyt innhold av rent kjøtt, og et deilig hint av norsk skogsopp som gir en ren og god smak i denne retten. Prøv den du også, til ca. 4 porsjoner trenger du:

  • 4 porsjoner tagliatelle eller annen pasta
  • ca. 220 g Tind speka pølse med skogsopp, i biter
  • 3 sjalottløk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss smør
  • 300 g kantareller eller annen sopp
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 dl hvitvin (eller eplejuice)
  • 1 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • parmesan
  • frisk timian

PASTA MED KANTARELLER OG SPEKET PØLSE

Skjær opp alle grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok pastaen al dente, som beskrevet på anvisningen på pakken.

Finn frem en stekepanne med høye kanter (eller en vid gryte) og fres sjalottløk og hvitløk i smøret på middels varme i et par minutter. Tilsett soppen og bladene fra et par kvister frisk timian og la det surre noen minutter, og tilsett deretter kyllingkraft og hvitvin. La det stå å surre på middels varme til væsken er kokt halvveis inn. Tilsett kremfløten og la det surre litt til. Smak til med salt og nykvernet sort pepper, og hell den ferdigkokte pastaen oppi stekepannen/gryta og vend forsiktig sammen.

Skjær Tind speka pølse med skogsopp opp i rause strimler og fordel over pastaen. Varier gjerne med andre spekede pølser i Tinds sortiment, som for eksempel «sydlandske urtar», «soltørka tomat» eller «rein og svarte bær». Strø over litt revet parmesan og frisk timian, og server umiddelbart med godt brød som tilbehør.

3-3-img_0379

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Tind Spekevarer. Tind spekemat finner du blant annet hos Mega, Meny, Jacobs, Spar, Kiwi og Obs.


Én Kommentar

  1. Karoline 6. oktober 2016 at 16:06 #

    Hei! Er ganske ny med matlaging… Hvordan skaffer jeg kyllingkraft?

Legg igjen en kommentar