BLOMKÅLSUPPE MED CHORIZO

Blomkålsuppe med chorizo

Det er ikke mye som slår en fyldig og silkemyk blomkålsuppe, og spesielt ikke når den får følge av en hissig og smakfull chorizo, sprøstekte blomkålbuketter og friske urter! Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

BLOMKÅLSUPPE

  • 600-700 g blomkål, i buketter
  • 2 poteter, i biter
  • 1 liten gul løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 7 dl kyllingkraft (kyllingbuljong eller utblandet kyllingfond)
  • 4 dl melk
  • ca. 100 g crème fraîche eller rømme
  • salt og kajennepepper

GARNITYR

  • ca. 225 g spicy chorizo, i terninger
  • 1 ss god olivenolje eller smør
  • frisk persille og/eller gressløk, finhakket

Blomkålsuppe med chorizo

Rens og vask blomkålen og del den opp i jevnstore buketter. Skjær også stilken opp i biter. Hold av noen små buketter (ca. 100 g) som skal benyttes som garnityr. Skrell potetene, og del dem opp i biter.

Fres løken raskt i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Tilsett deretter poteter og blomkål og la det surre med i ca. 1 minutt og tilsett deretter kyllingkraft og melk. La det småkoke til blomkålen og potetene er møre. Koketiden vil variere etter størrelsen på grønnsakene, men beregn ca. 15 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller lignende. Smak til med crème fraîche (eller rømme), og kjør den litt til. Gi suppen et lett oppkok, og smak til med salt og kajennepepper.

Mens suppen koker steker du resten av blomkålen på middels varme (i nøytral olje) til den tar litt farge og er så vidt mør, men fortsatt har litt «spenst». Sett til side. Stek deretter chorizoen til den er gjennomvarm. Ha blomkålbukettene tilbake i pannen og tilsett om nødvendig litt olivenolje eller smør. Rett før servering tilsettes de friske urtene.

Øs opp suppen i suppeskåler og fordel garnityret over. Drypp paprikaoljen fra stekepannen over suppen – og server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

Blomkålsuppe med chorizo

TIPS

  • Sjekk gjerne også ut denne oppskriften på blomkålsuppe med purre og sprøstekt bacon
  • Ønsker du en vegetarisk suppe kan du sløyfe chorizo, og eventuelt tilsette finsnittet purre og ristede gresskarkjerner i garnityret. Kyllingbuljongen erstattes med grønnsaksbuljong.

VELBEKOMME!


, ,

8 Kommentarer

  1. Maria 15. september 2016 at 15:13 #

    Hei!
    hvilket brød serverer du med her? så helt nydelig ut!

    • Trine ;) 15. september 2016 at 17:01 #

      Det er et eltefritt landbrød laget på slump. 🙂

  2. Heini 16. september 2016 at 12:26 #

    Dette var god! 🙂

  3. Ingrid 25. september 2016 at 12:26 #

    Jeg spiser mye blomkålsuppe, men har aldri prøvd kombinasjonen med chorizo før. Det ble kjempegodt!

  4. Hanne 14. november 2016 at 20:59 #

    Hei! Du har fantastisk gode oppskrifter. Men kan du sette på ca tidsbruk? Det savner jeg i en hektisk hverdag 🙂

    • Trine ;) 14. november 2016 at 21:57 #

      Det er ikke alltid så enkelt å anslå, synes jeg. Men, når den nye nettsiden lanseres på nyåret vil tidsbruk være med, i alle fall på fremtidige oppskrifter. 🙂

  5. Charlotte 5. februar 2017 at 17:59 #

    Hei Trine, kan denne suppen lages dagen i forveien, og bare varmes opp før servering? Eller blir den ikke like god da? Lager garnityret samme dag dom serveringen, tenkte jeg.

  6. Heidi 18. april 2017 at 15:54 #

    Hei Trine,

    Nydelig suppe! Vêr du hvordan det er å fryse denne før man har i creme fraiche?

Legg igjen en kommentar