KYLLINGWOK MED CASHEWNØTTER

Kyllingwok med cashewnøtter

Kjappe, enkle og smakfulle kyllingretter er alltid kjærkommen i en hektisk hverdag, som for eksempel denne. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

KYLLINGWOK

  • ca. 600 g kylling(lår)filet, i biter
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 liten rødløk, i tynne båter
  • 2 gulrøtter, i staver
  • 3 vårløk, i biter
  • 1 rød paprika, i strimler
  • ca. 150 g spinat eller pak choy

SAUS

  • 6 ss oystersauce
  • 1 ss hoisin sauce
  • 1 ss sesamolje
  • 1/2 ss riseddik
  • ca. 2 ss flytende honning

TILBEHØR

  • ca. 100 g cashewnøtter, ristet i tørr stekepanne (kan sløyfes)
  • 4 porsjoner jasminris, tilberedt etter anvisningen på pakken

Kyllingwok med cashewnøtter

Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang. Rør sammen ingrediensene til sausen, og smak til med flytende honning til du får ønsket sødme. Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne til de så vidt tar farge, og sett til side. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Finn frem en wokpanne, vid stekepanne med høye kanter eller en stor gryte. Stek kyllingen i litt nøytral olje, gjerne i to omganger. Tilsett ca. halvparten av hvitløken mot slutten av steketiden, og sett til side. Fres deretter rødløk, gulrøtter, paprika og vårløk noen minutter, og tilsett spinat og resten av hvitløken. Når spinaten så vidt begynner å falle sammen tilsetter du kyllingen og sausen og rører godt sammen. Strø cashewnøttene over og server retten umiddelbart, med risen som tilbehør.

Kyllingwok med cashewnøtter

TIPS

  • Tilsett gjerne 1/2-1 finhakket rød chili dersom du ønsker litt «trøkk» i sausen.
  • Bytt gjerne ut kyllingen med laks i terninger.

VELBEKOMME!


, , ,

4 Kommentarer

  1. Frida 27. september 2016 at 02:50 #

    Nam! Prøvde ut denne i kveld og den var supergod. Manglet litt «spice» som jeg liker i wok så neste gang skal jeg legge til en finhakket chili! 😀

  2. Felicia 16. januar 2017 at 16:04 #

    Hei, og takk for at du har denne supre bloggen! Jeg bruker ofte oppskriftene dine.
    Har et spørsmål til denne oppskriftenn: ingrediensene til sausen, kjøper du de på vanlig matbutikk? Eller går du til utenlandske matbutikker? Noen spesielle merker du syns er best når det kommer til asiatisk matlaging?

    Fortsett å stå på! 😀

    • Trine ;) 16. januar 2017 at 21:36 #

      Det varierer. Har ikke lyst til å trekke frem noe spesielt merke.

  3. Ragnhild 16. mai 2017 at 19:07 #

    Flott oppskrift – jeg tok utgangspunkt i den i dag (men med ferdig wokblanding i stedet for de grønnsakene du foreslår i oppskriften), og dette ble mer enn godkjent av familien.

Legg igjen en kommentar