KANTARELLSUPPE

Kantarellsuppe

Forleden var jeg så heldig å få en pose med deilige kantareller av en venn som hadde noen til overs, og slikt blir det suppe av – god suppe! En ypperlig forrett til en av høstens middagsselskaper, for eksempel. Som forrett til 6 eller som hovedrett/smårett til 3-4 trenger du omtrent:

TIL SUPPEN

  • 350 g kantareller, grovt hakket
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 9 dl kylling- eller grønnsakskraft
  • 2 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • ca. 1/2 sitron, saften (smak til)

SMØRSTEKTE KANTARELLER

  • 150 g kantareller, delt i 2 eller 4
  • 2 ss smør
  • salt og pepper
  • gressløk, finhakket

Kantarellsuppe

Børst kantarellene ren, og skjær bort litt av stilken. Legg til side de fineste kantarellene, de skal benyttes til garnityr.

Stek kantareller og sjalottløk på middels varme i litt nøytral olje i et par minutter. Tilsett hvitvin/eplejuice og la det koke nesten inn, tilsett deretter kraften, og la det småkoke i ca. 20 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser/blender og tilsett fløten underveis. Varm opp suppen igjen og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Finn frem de fineste kantarellene og del dem i to eller fire biter etter hvor store de er. Stek kantarellene i litt nøytral olje et par minutter, og tilsett smøret helt mot slutten. Smak til med salt og pepper, og avslutt med finhakket gressløk.

Hell suppen i varme suppetallerkener og fordel de smørstekte kantarellene oppå. Drypp gjerne noen dråper av din beste olivenolje over, og server umiddelbart.

Kantarellsuppe

VELBEKOMME!


, , ,

13 Kommentarer

  1. Fanny 21. september 2016 at 13:11 #

    Denne suppen laget jeg i går, og den smakte helt fantastisk! Beste suppen jeg har smakt. Alle rundt bordet var henrykt. Tusen hjertelig takk for nydelig oppskrift, nok en gang 🙂

    • Trine ;) 23. september 2016 at 07:53 #

      Så hyggelig å høre! Takk for tilbakemeldingen! 🙂

    • Lia 13. september 2017 at 14:09 #

      Jeg skal også lage den og jeg hoper det blir godt

  2. Anne 31. oktober 2016 at 13:24 #

    Hei! Jeg planlegger å lagde denne suppen til et bursdagsselskap kommende helg. Lurer på hvilken kraft du brukte?

    • Trine ;) 31. oktober 2016 at 13:48 #

      Jeg brukte hjemmelaget kyllingkraft.

  3. Toril Bariusdotter Ressem 5. august 2017 at 19:01 #

    Dette var en fantastisk suppe -vi er heldige og har nærskogen full av kantareller, så dette ble rett og slett knallsuksess!!

    • Trine ;) 7. august 2017 at 01:30 #

      Så hyggelig å høre! 🙂

  4. Anniken myhren 24. august 2017 at 18:50 #

    Hvordan eplejuice er det best å bruke?:)

    • Trine ;) 28. august 2017 at 10:07 #

      Bruk gjerne en eplejuice av god kvalitet.

  5. Vibeke 2. september 2017 at 15:40 #

    Kan denne fryses?

    • Cath 5. september 2017 at 17:16 #

      Jeg har lagt en porsjon i frysa da jeg tenker å ha den med på skolen en dag til uka. Kan gi tilbakemelding på hvordan det gikk 👌😊

    • Cath 17. september 2017 at 19:27 #

      Denne kan fint fryses 😊😊👌

  6. Al 5. september 2017 at 19:54 #

    Denne var virkelig fantastisk! Laget heldigvis dobbel porsjon, lettvint middag i fryseren ved en senere anledning!

Legg igjen en kommentar