KYLLINGSUPPE MED KOKOSMELK OG CHILI

Kyllingsuppe med kokosmelk

Denne suppen er et forsøk på en kjapp og enkel hverdagsvariant av den smakfulle suppen «Tom kha gai«. Her er kunsten å ikke være gnien på chilien, slik at du får en god smak og litt sting på suppen din. Til ca. 3 porsjoner trenger du:

  • ca. 500 g kyllingfilet, i strimler
  • 1 boks (4 dl) kokosmelk
  • 1 liten rødløk, i tynne båter
  • 1-2 røde chili, finhakket
  • 1 1/2 ss revet frisk ingefær
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 sitrongress, hakket og delt i biter
  • 3 dl god kyllingkraft
  • 2-3 gulrøtter, i skiver
  • ca. 2 ss fishsauce (smak til)
  • ca. 1/2 lime, saften (smak til)
  • en neve aspargesbønner (eller sukkererter), delt i to
  • frisk koriander
  • 3 porsjoner basmatiris eller nudler, tilberedt etter anvisningen på pakken

Skjær opp alle ingrediensene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Slå litt på sitrongresset med baksiden av en bred kniv for å frigjøre smak, og skjær det deretter opp i grove biter (som du skal fiske opp av suppen før servering). Kok risen etter anvisningen på pakken.

Ha 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. (Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave kan du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje.) Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær og sitrongress. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter resten av kokosmelken og kyllingkraften. Kok opp og tilsett kyllingbitene og gulrøttene, og la det trekke i ca. 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Fjern sitrongressbitene og smak til med lime, fishsauce, og tilsett aspargesbønnene. Suppen er ferdig når aspargesbønnene er gjennomvarme. Gi suppen et dryss med grovt hakket koriander, og server umiddelbart med ønsket tilbehør.

Kyllingsuppe med kokosmelk

VELBEKOMME!


, ,

9 Kommentarer

  1. Marit 25. august 2016 at 23:39 #

    Hei! Dette så ut som en nydelig suppe! Bare lurer på om nudlene kan kokes i suppen eller må de kokes ved siden av og tilsettes? 🙂

    • Trine ;) 22. september 2017 at 20:54 #

      Jeg vil anbefale deg å koke nudlene ved siden av,

  2. Tore 26. august 2016 at 21:44 #

    Hei Marit. Jeg prøvde denne suppen i dag, og jeg valgte å koke nudlene ved siden av. Så satte jeg fram ei lita skål med nudler ved siden av suppetallerknene, slik at hvert familiemedlem kunne ta nudler i suppa selv.

    Jeg fulgte oppskrifta, med unntak av aspargesbønner og koriander som jeg ikke fikk tak i. Suppa ble sterk på smak (to hele chili!), men nydelig (om jeg skal si det selv!).

  3. Kjell 5. september 2016 at 14:50 #

    Hei.
    Hvordan beregner jeg ingredienser for 5 personer?

  4. Jens chrisrian with 12. september 2016 at 12:41 #

    Hei Trine. Når det gjelder kyllingkraften, lager du den selv ? Har du noen triks du vil dele med deg?:)

    • Trine ;) 12. september 2016 at 15:41 #

      Det kommer et eget innlegg med kyllingkraft senere i høst. 🙂

  5. Linda Gjertseb 27. oktober 2016 at 23:43 #

    Likte så godt suppetallerkene, hvis heter de ? / hvilket merke

    • Trine ;) 22. september 2017 at 20:55 #

      Suppetallerkenene heter Søgne, hvis jeg husker rett.

  6. Ingrid 3. oktober 2017 at 13:53 #

    Har en fiskeallergiker i familien og må eventuelt sløyfe fish sauce. Den blir god likevel? Den kan ikke eventuelt erstattes med noe?

Legg igjen en kommentar