RØMMEVAFLER OG NORA KJØLT SYLTETØY

Rømmevafler

Vi nyter fine feriedager på hytta, og er på blåbær- og bringebærtur når anledningen byr seg. Vi koser oss derfor med nyrørt bringebær- og blåbærsyltetøy rett som det er. Men det er ikke alle som har friske bær innen rekkevidde, og bærsesongen er uansett kort, og da er det kjekt at det finnes et godt alternativ i kjøledisken. Nora har nemlig lansert et kjølt syltetøy med 70% bær. Her benyttes de beste råvarene, og bærene blir skånsomt varmebehandlet for å bevare de gode smakene av friske bær og nylaget syltetøy. På grunn av denne prosessen må syltetøyet oppbevares i kjøleskap, og du finner det derfor ikke blant det øvrige syltetøyet i butikken, men der du finner kjølt pålegg.

Nora kjølt syltetøy finnes i tre varianter – blåbær, bringebær og jordbær – og vi har testet dem sammen med sprø rømmevafler. Til ca. 12 vaffelplater trenger du omtrent:

  • 150 g smør, smeltet
  • 400 g hvetemel
  • 50-75 g sukker
  • 1 1/2 ts (ekte) vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 4 1/2 dl melk
  • 150 g lettrømme eller seterrømme
  • 3 egg

Rømmevafler

Smelt smøret og la det avkjøles noen minutter. Bland alt det tørre i en stor bolle. Tilsett melk og rømme, og rør sammen til en jevn røre. Du kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin med visper. Ha deretter i eggene og rør videre. Til slutt vispes det smeltede smøret inn.

La vaffelrøren svelle i minst 30 minutter. (Vaffelrøren er holdbar i kjøleskapet i flere dager, og smaker enda bedre om den får stå en dag eller to.) Stekes i varmt vaffeljern, til vaflene har en gyllen farge. Legg de ferdige vaflene på rist.

Rømmevaflene nytes helst lunkne, med godt syltetøy og gjerne en liten rømmeklatt.

Smakspanelet besto av junior på 8 og meg. Vi har begge bred erfaring og stor kapasitet når det kommer til vaffelspising, og med høye krav til hvordan godt syltetøy skal smake. Og det falt i smak hos oss begge. Jeg synes det smaker friskere og med en bedre smak av bær enn annet kjøpt syltetøy. Min favoritt er nok bringebærsyltetøyet, mens junior syntes blåbærsyltetøyet smakte best. Konklusjonen er derfor klar – et tipp topp alternativ dersom du ikke har hjemmelaget syltetøy på lager, men likevel ønsker å servere godt syltetøy!

VELBEKOMME!

Rømmevafler

Dette innlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Nora. Nora kjølt syltetøy får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker, sjekk i kjøledisken der du ellers finner kjølt pålegg. 


Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar