PIZZA MED FENNIKELPØLSE OG RØDLØK

Pizza med fennikelsalami

En av familiens pizzafavoritter for tiden er denne pizzaen som er toppet med blant annet fennikelpølse. Jeg bruker Tind speka pølse med fennikel, som har et høyt innhold av rent kjøtt, og det deilige hintet av fennikel gir en ren og god smak. Pizzaen fører også tankene mine tilbake til en pizzarestaurant i Roma vi for snart 11 år siden, og en deilig lunsj vi spiste på bryllupsreisen vår.

Prøv den du også. Til 3 tynne pizzaer (ca. 4 porsjoner) trenger du omtrent:

PIZZABUNNENE

 • ca. 450 g pizzamel (eller hvetemel)
 • ca. 3 dl vann (ca. 20 grader)
 • ca. 1 ts salt
 • ca. 15 g fersk gjær (eller 1/3 pakke tørrgjær)
 • 1 ss olivenolje

PIZZASAUS

 • ca. 500 g hermetiske tomater, finhakket
 • 2 hvitløksfedd, finhakket
 • ca. 1/2 ts sukker (smak til)
 • salt og pepper
 • 2 ss god olivenolje

TOPPING

 • 100 g Tind speka pølse med fennikel
 • 1-2 mozzarella
 • 1 stor rødløk, i skiver
 • basilikumblader

Ha alle ingrediensene til pizzadeigen, med unntak av olivenoljen, i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør deigen på lav til middels hastighet i ca. 10 minutter. Juster eventuelt med mer mel/vann dersom deigen er veldig klissete eller virker kompakt. Tilsett olivenoljen og kjør deigen i ytterligere 3-4 minutter. Du skal nå ha en glatt og smidig deig. La deigen heve under plast/lokk til dobbel størrelse i ca. 45 minutter, men gjerne lengre.

Pizza med fennikelsalami

Mens deigen hever lager du pizzasausen. Hell de hermetiske tomatene i et dørslag og la dem renne av i 15-30 minutter uten at du rører i dem. Rør sammen de avrente tomatene, finhakket hvitløk, olivenolje, og smak til med sukker, salt og pepper. Ønsker du en slett saus kan du kjøre den med en stavmikser eller lignende, men selv foretrekker jeg den slik den er. La gjerne sausen stå å trekke i romtemperatur en stund, slik at de gode smakene får satt seg. Skjær opp løk og riv mozzarellaen i mindre biter med fingrene, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Jeg pleier å benytte bakestål når jeg steker pizza, men du kan benytte bakestein eller stekeovnens bakebrett også. Sett bakestålet/pizzasteinen/bakebrettet midt i stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme), vanligvis 250-300 grader. Når det har vært i ovnen i ca. 30 minutter etter at termostaten slo seg av, kan du sette i gang å bake ut pizzaene.

Ta den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i tre jevnstore biter, og kjevle deigen tynt utover. Alternativt kan du bake ut deigen med hendene for å beholde mest mulig luft i pizzabunnen. Jeg foretrekker å legge deigen på en pizzaspade (husk å gni den inn med litt mel før du legger deigen forsiktig oppå). Beveg spaden litt frem og tilbake for å forsikre deg om at pizzabunnen glir på melet slik at den lett kan overføres til bakestålet. Du kan også legge deigen på et bakepapirkledd bakebrett (se nærmere beskrivelse nedenfor).

Pizza med fennikelsalami

Bre pizzasausen utover pizzabunnen, fordel løk og mozzarella over, og la deretter pizzaen umiddelbart gli ned på det varme underlaget. (Dersom du benytter bakepapir og stekebrett kan du holde stekebrettet tett inntil bakestålet/stekebrettet og dra i bakepapiret slik at du får lirket pizzaen og bakepapiret over på bakestålet. Pass på så du ikke brenner deg! Etter 2-3 minutter napper du ut bakepapiret og lar pizzaen steke ferdig.)

Stek pizzaen til den er ferdig. Det tar alt fra 4 minutter og oppover, avhengig av hvor høy temperatur stekeovnen din har, hva du steker pizzaen på og hvor tykk pizzabunnen er. I min ovn (300 grader på bakestål) tar det ca. 6 minutter. Mitt beste råd er å følge med underveis. Pizzaen er ferdig når bunnen har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. Du kan også steke pizzaen på grillen, ta en titt her og se hvordan jeg gjør det.

Fordel pølseskivene og basilikumblader over den nystekte pizzaen. Nytes umiddelbart, gjerne sammen med et glass med deilig rødvin.

Pizza med fennikelsalami

BUON APPETITO!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Tind Spekevarer. Tinds spekemat er et resultat av lange tradisjoner med fokus på gode, kortreiste råvarer. Flere av produktene har også fått «Spesialitet«-merket, som er en utmerkelse som kun gis til produkter med spesielle kvaliteter som skiller dem fra alle de andre. Merket garanterer en spennende, ny og god matopplevelse. Alle Tinds produkter har lavt saltinnhold og bygger på godt norsk mathåndverk. Tind spekemat finner du blant annet hos Mega, Meny, Jacobs, Spar, Kiwi og Obs.


Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar