FLETTELOFF

Fletteloff TM2

Det er alltid stas å sette en lubben og fin fletteloff på bordet når du for eksempel har dekket til rekefest eller en buffet. Javel, er det litt retro, men er uansett kjempegodt på smak og ser imponerende ut. Hemmeligheten bak ekstra luftige og smakfulle brød er å elte inn smøret helt til slutt, som jeg gjør i bolleoppskriftene. Til to lubne fletteloff trenger du:

 • 3 dl vann
 • 3 dl melk
 • 25 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
 • 1 egg
 • 2 ts sukker
 • 1 ts salt
 • 950-1000 g hvetemel
 • 50 g smør

Fletteloff TM2

Varm opp væsken til 20-25 grader. Bland alle ingrediensene, med unntak av smøret, i bakebollen og kjør ved lav hastighet til deigen er godt blandet. Øk hastigheten noe og elt deigen i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og kjør deigen til alt smøret er eltet godt inn i deigen, og du har en elastisk og smidig deig, etter ca. ytterligere 10 minutter. Ha på plast eller lokk og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar 1-2 timer.

Del deigen i to like deler, og del hver av disse i tre like store deler. Trill hver av deigklumpene til ca. 40 cm lange pølser. Flett tre av deigpølsene til en fin flette og legg på bakepapirkledd bakebrett. Klem godt sammen i begge ender. Gjør tilsvarende med de tre gjenværende deigpølsene. Pass på at du ikke legger brødene for tett inntil hverandre, for da vil de kunne klistre seg sammen etter at de er ferdighevet. Strø litt mel på fletteloffene, legg over et rent klede og etterhev dem i 45-60 minutter.

Stekes midt i ovnen ved 190 grader i 35-45 minutter, til brødene er gylne og gjennomstekte. Du kan sjekke om brødene er ferdige ved å banke på undersiden av brødet, og det avgir en “hul” lyd når det er ferdigstekt. Avkjøl fletteloffene på rist.

Fletteloff TM2

Sett gjerne hele loffen på en skjærefjøl på bordet, slik at gjestene selv kan skjære sitt eget brød og få helt ferske skiver til rekesmørbrødet eller buffetmaten. Oppskriften har tidligere vært publisert her og i Trines mat 2.

TIPS

 • Lag gjerne rundstykker av halve deigen (ca. 9 stykker). Rundstykkene stekes ved 225 grader i 12-14 min.

VELBEKOMME!


8 Kommentarer

 1. Caroline 18. mai 2016 at 11:46 #

  Jeg bruker denne oppskriften til å lage frøloff. Fått veldig skryt av de 🙂
  Blir utrolig gode.

 2. Meg 17. juli 2016 at 22:37 #

  Jeg skal lage det🍞🍞

 3. Michael 30. september 2016 at 19:05 #

  Hei.
  Kan egget erstattes med noe eller bare kuttes? Har mat allergi. 😬

  • Trine ;) 1. oktober 2016 at 12:38 #

   Du kan droppe egget 🙂

   • Michael 1. oktober 2016 at 12:43 #

    Jeg droppet egget og stekte brødet i vår steinovn, sykt godt! Liten utfordring å få brødet inn i ovnen uten at det faller sammen. Men deilig sprø skorpe
    Men hva slags egenskap har egget i denne oppskriften?

 4. Tone 1. oktober 2016 at 09:29 #

  Alltid populært når denne står på bordet. Fint å ha med som en liten venninnegave sammen med en faske vin.

 5. Anna 3. april 2017 at 18:08 #

  Hei! Jeg er gravid i tredje trimester, og har ikke særlig matlyst, selvom jeg er sulten. (får ikke til middager) I dag fikk jeg så lyst på loff,og fant denne oppskriften.
  Dette brødet -rett ut av ovnen med gulost, er det beste jeg kan huske å ha spist.
  Og brødet så fantastisk ut, super bra resultat, og jeg har ikke engang kjøkkenmaskin.
  Takk for deilig oppskrift. ( og middag;)

  • Trine ;) 6. april 2017 at 22:01 #

   Så hyggelig å høre! Lykke videre med både brødbakst og «bollen i ovnen»! 😉

Legg igjen en kommentar