MINIPAVLOVA MED BRINGEBÆRSAUS

Minipavlova med bringebærcoulis

Luftige, lekre og smakfulle minipavlova gjør alltid suksess når de kommer på bordet, og er ypperlig å servere som dessert på for eksempel 17. mai. Marengsen kan gjerne lages et par dager før desserten skal serveres, men de bør fylles med krem og fargerike bær rett før de skal nytes. Til ca. 6 minipavlova trenger du:

MARENGS

 • 3 eggehviter
 • en klype salt
 • 125 g sukker
 • (eventuelt 1/2 ss maisenna og 1 ts bringebær-/hvitvinseddik)

KREM OG GARNITYR

 • 3 dl kremfløte
 • 1/2 vaniljestang el. 1 ts (ekte) vaniljesukker
 • 1-2 ts sukker
 • ca. 200 g friske bær, for eksempel bringebær og blåbær
 • mynte

BRINGEBÆRSAUS

 • 150-200 g friske eller frosne bringebær
 • 1- 2 ss bringebæreddik (kan sløyfes)
 • ca. 2 ss melis

Minipavlova med bringebærcoulis

Sett stekeovnen på 120 grader varmluft.

Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket eggehviten stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper, og pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett ca. halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. 3 minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Tilsett deretter resten av sukkeret litt etter litt, og pisk til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.

(Denne oppskriften gir sprø marengs. Dersom du heller ønsker en litt seigere konsistens på marengsen kan du blande ca. 1/2 ss maisenna sammen med den andre halvparten av sukkeret og tilsette det mot slutten (som beskrevet ovenfor). Vend deretter forsiktig inn ca. 1 ts bringebær-/hvitvinseddik med en slikkepott til slutt.)

Kle et bakebrett med bakepapir. Ha marengsen i en sprøytepose eller plastpose og sprøyt ut 6 små “reder” (ca. 8 cm i diameter, med en ekstra “runde” eller to langs ytterkanten). Stekes midt i ovnen på 100 grader (varmluft) i ca. 1 time, til marengsen er crispy inni. Skru av ovnen og la den stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt. Marengsbunnene kan stekes flere dager før den skal serveres. Ha eventuelt litt bakepapir rundt marengsene og oppbevar dem tørt frem til de skal pyntes.

Knus bringebærene med en gaffel eller lignende og bland dem sammen med bringebæreddiken. Smak til med melis til du får ønsket sødme på sausen. Sil sausen gjennom et dørslag eller lignende slik at du får fjernet de fleste bringebærfrøene. Dette kan også forberedes et par dager før servering (eventuelt fryses ned).

1-Minipavlova med bringebærcoulis

Pisk kremfløte, sukker (smak til) og frøene fra vaniljestangen, til du får en myk krem. Rett før servering brer du kremen oppå minipavlovaene og strør deretter noen friske bær (og/eller frukt) oppå. Drypp til slutt bringebærsausen over. Server desserten umiddelbart, gjerne med en perlende, søt vin som tilbehør.

VELBEKOMME!

 


, , ,

4 Kommentarer

 1. kakebaker 14. mai 2016 at 09:29 #

  Hvor mange dager før anbefaler du at man lager pavlova bunnen og bringebær sausen?

 2. Maria U 15. mai 2016 at 00:11 #

  Så lurt og lekkert med porsjonspavlovaer 🙂

 3. Perle 17. mai 2016 at 17:27 #

  Dette skal jeg prøve til helgen!

 4. Katrine 12. desember 2016 at 12:55 #

  Stekes de på 120 eller 100 grader?

Legg igjen en kommentar