SPICY NUDELSALAT MED LAKS

Nudelsalat med laks

I kategorien «kjapp og enkel hverdagsmat» kan jeg i dag friste med en deilig nudelsalat med laks og en smakfull soyasaus. Prøv den du også! Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • ca. 600 g laksefilet, i terninger (ca. 3 x 3 cm)
  • 4 ss soyasaus
  • ca. 1/2 rød chili, i skiver
  • 2 ts revet ingefær
  • 1-2 ts flytende honning (smak til)
  • ca. 1/2 lime, saften (smak til)
  • 1 liten rødløk, i tynne båter
  • 2 gulrøtter, i tynne staver
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 4 vårløk, i skiver
  • 4 reddiker, i tynne skiver
  • 4 porsjoner nudler
  • sesamfrø (hvite eller sorte)
  • frisk koriander

Nudelsalat med laks

Skjær opp alle ingrediensene, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Ha soyasaus, chili og ingefær i en liten bolle, rør godt sammen og smak til med lime og flytende honning. La gjerne sausen stå å trekke litt slik at de gode smakene får satt seg.

Finn frem en vid stekepanne/gryte og stek laksen på relativt høy varme (bruk nøytral olje) til den er nesten gjennomstekt. Legg til side.

Ha løk og gulrøtter i stekepannen/gryta og la det surre i litt nøytral olje til løken er blank og myk. Tilsett paprika og vårløk mot slutten av steketiden, og la det hele få surre med noen minutter til paprikaen er passe mør. Pass på at grønnsakene ikke blir for mye stekt, de skal fortsatt ha litt «spenst». Tilsett reddikene helt til slutt.

Kok nudlene etter anvisningen på pakken, og hell av kokevannet.

Finn frem en vid bolle eller gryte og ha nudlene oppi. Fordel grønnsakene over og legg deretter laksebitene forsiktig over. Drypp den smakfulle soyasausen over og gi retten en dryss med sesamfrø og rikelig med grovt hakket koriander. Serveres og nytes umiddelbart.

Nudelsalat med laks

TIPS

  • Laksen kan istedet stekes i porsjonstykker og serveres hele, med nudel- og grønnsakssalaten som tilbehør.
  • Av grønnsaker kan du benytte det du har tilgjengelig. Spinat eller pak choy smaker også godt til.

ENJOY!


, , ,

8 Kommentarer

  1. Jannicke 19. april 2016 at 16:19 #

    Hvilke typer nudler anbefaler du å bruke?

  2. Tore 20. august 2016 at 10:22 #

    Jeg prøvde denne. Kjempesuksess! Jeg fant ikke reddiker i butikken denne dagen, så det måtte gå ut, men ellers fulgte jeg oppskriften. I ettertid synes jeg at det burde vært mer saus, og så veldig spicy er ikke sausen heller, så man kan gjerne kjøre på med enda mer chili.

    • Trine ;) 21. august 2016 at 19:30 #

      Så hyggelig å høre at retten falt i smak. Her er det bare å kjøre på med mer chili!

  3. Vanja 18. oktober 2016 at 23:48 #

    kan denne tilberedes på forhånd og lunes opp i langpanne i ovn? skal ha dåp og trenger lette varmretter som varmes enkelt uten påpass.

    • Trine ;) 29. oktober 2016 at 17:17 #

      Nei, jeg vil ikke anbefale det.

  4. Katinka 7. januar 2017 at 20:55 #

    hvor lang tid tar det å lage denne retten??

  5. Katinka 8. januar 2017 at 21:07 #

    hvor lang tid tar det å lage denne retten?

  6. Heidi 21. februar 2017 at 09:18 #

    Gleder meg til å prøve denne i dag. Tenkte å bytte ut laks med kylling og nudler med ris, men er rimelig sikker på at resultatet blir bra – som det så og si alltid blir med dine oppskrifter 🙂

Legg igjen en kommentar