GRANOLA MED SPELT OG CHIAFRØ

IMG_2782-2

Granola er deilig «fastfood» enten det er til frokost, kvelds, etter trening – eller når som helst, egentlig. Granola lager jeg ofte etter «man-tager-hva-man-haver»-prinsippet, og gjør gjerne noen variasjoner fra gang til gang. Her er en ny variant, med blant annet speltflak og chiafrø. Til et stort glass trenger du omtrent:

  • 200 g store havregryn (gjerne økologiske)
  • 150 g speltflak
  • 100 g valnøtter (eller andre nøtter), grovt hakket
  • 2-3 ss chiafrø (kan sløyfes)
  • 125-150 g honning
  • 1 dl solsikkeolje (eller kokosolje)
  • tørket frukt/bær

IMG_2738

Sett stekeovnen på 170 grader (over- og undervarme). Finn frem et bakebrett som du kler med bakepapir. Bland sammen alt det tørre (med unntak av tørket frukt/bær) i en bolle. (Speltflak og chiafrø får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og i helsekostbutikker.)

Ha honning og olje i en liten kjele og varm det forsiktig opp til honningen er helt oppløst (skal ikke koke). Hell blandingen over det tørre og rør godt sammen. Fordel deretter granolaen jevnt utover på det bakepapirkledde bakebrettet.

GRANOLA

Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter. Rør i blandingen hvert 8-10 minutt, og følg med mot slutten slik at granolaen ikke blir svidd. La granolaen avkjøles helt på bakebrettet før du heller blandingen over i en tett boks/glass.

Hvis du ønsker det kan du allerede nå blande inn tørket frukt og/eller bær i granolaen, som for eksempel tørket banan. Personlig foretrekker jeg vanligvis å tilsette frukt og/eller bær etter ønske når jeg skal nyte granolaen, slik at jeg kan variere etter smak og dagsform. Friske bær og frisk frukt smaker selvsagt også godt sammen med granolaen.

GRANOLA

Nyt granolaen sammen med litt melk, yoghurt eller hva du måtte behage. Min favoritt for tiden er økologisk Yoghurt naturell fra Rørosmeieriet.

Granolaen er holdbar i ca. to uker, men da er glasset forlengst tomt. Alle granolaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

ENJOY!


,

7 Kommentarer

  1. Mamma Dal 29. mars 2016 at 20:08 #

    Skal absolutt prøves! 🙂

  2. Anita Rolstad Sørgård 30. mars 2016 at 15:31 #

    Har akkurat ordnet denne,kjempegod 🙂

    • Trine ;) 30. mars 2016 at 15:35 #

      🙂

  3. Dorte 30. mars 2016 at 20:45 #

    Hvor får man kjøpt speltflak?

    • Trine ;) 30. mars 2016 at 22:48 #

      Speltflak og chiafrø får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og i helsekostbutikker.

  4. Kjersti Krøkje 10. april 2016 at 13:52 #

    Spurte i ein helsekostbutkk etter speltflak, fekk beskjed om de hadde gått ut…???? Er det noe anna ein kan bruke……

  5. Anne Lise 24. mai 2016 at 00:42 #

    Har nøtteallergi. Forslag til noe annet som kan brukes?

Legg igjen en kommentar