KYLLINGSUPPE MED SQUASH, PAPRIKA OG BØNNER

Kyllingsuppe med squash, paprika og bønner

Travle ettermiddager krever kjappe, enkle, gode og næringsrike middager, som for eksempel denne deilige kyllingsuppen som er spekket med fargerike og næringsrike grønnsaker. Dersom du ikke har hjemmelaget kyllingkraft på lur er en god kyllingfond en bra erstatning. Jeg har den siste tiden testet Maggi økologisk kyllingfond, som består av 67% kyllingkraft og er basert på økologiske råvarer. Prøv den gjerne i denne kyllingsuppen. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • ca. 500 g kyllingfilet eller utbenet kyllinglår, i strimler
  • 1 rødløk, i terninger
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1-2 gulrøtter, i strimler
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 boks (400 g) hermetiske tomater, hakket
  • 8-9 dl vann
  • 2 ss Maggi økologisk kyllingfond
  • 1 squash, i terninger
  • 1 boks røde bønner (ca. 250 g)
  • nykvernet sort pepper
  • eventuelt litt salt om nødvendig
  • timian eller andre friske krydderurter, hvis du har

Kyllingsuppe med squash, paprika og bønner

Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Finn frem en gryte og fres løken i litt olje et par minutter, før du tilsetter gulrøtter og hvitløk. Når løken er blank og myk tilsetter du paprika, tomatpure og paprikapulver. Rør godt sammen og la det surre et par minutter før du tilsetter hermetiske tomater, vann, squash og Maggi økologisk kyllingfond (smak til). Gi suppen et oppkok og la den trekke i ca. 5 minutter, før du tilsetter kyllingstrimlene og røde bønner. La suppen trekke i ca. 5 minutter, til grønnsakene er møre og kyllingen er gjennomkokt. Smak til med rikelig med sort pepper, og eventuelt litt salt om nødvendig.

Gi suppen et lite dryss med friske krydderurter og server den umiddelbart, gjerne sammen med godt brød eller grissini.

Kyllingsuppe med squash, paprika og bønner

TIPS

  • Ønsker du litt mere «trøkk» i suppen kan du eventuelt tilsette 1/2-1 finhakket rød chili sammen med hvitløken, eventuelt smake til suppen med litt chiliflak.

Dette innlegget er skrevet som en del av et oppdrag jeg har for Nestlé som selger Maggi økologisk fond. 


,

10 Kommentarer

  1. Guro 2. mars 2016 at 17:10 #

    Gleder meg til å prøve denne. Vi elsker supper og har lagd mange av dine.

  2. Hilde Mathilde 2. mars 2016 at 18:12 #

    Så spennende, gleder meg til å prøve denne! Lager akkurat nå «Gulrotsuppe à la Kari», som har blitt en av våre favorittsupper. Takk for alle fantastiske oppskrifter!

  3. Anna 2. mars 2016 at 18:27 #

    Hei. Det ser ut til at tidspunktet for når bønnene skal oppi er utelatt?

    • Trine ;) 3. mars 2016 at 00:23 #

      Det står der det, de skal tilsettes sammen med kyllingen. Lykke til!

  4. Kirsten 5. mars 2016 at 12:09 #

    Forstår det slik at kyllingstrimler kun skal trekke i suppen, altså ikke freses i panne først ..?

    • Vivian 6. mars 2016 at 15:00 #

      Ja for det står at den skal trekke 5 min til kyllingen er gjennom kokt. Ellers hadde den jo blitt gjennom stekt..

  5. Kirsten 29. mars 2016 at 14:41 #

    Hei! Hva mener du med ca x gr på mengden røde bønner?

    • Trine ;) 29. mars 2016 at 14:48 #

      Det skal stå ca. 250 g røde bønner. Det ble dessverre ikke med i første omgang, skulle sjekke i matboden, og så ble det borte for meg. Takk for at du sa ifra, har oppdatert innlegget nå. 🙂

  6. Christel 4. april 2016 at 15:09 #

    Veldig god, kan anbefales 🙂

  7. Trine Nordstrøm 17. august 2016 at 00:34 #

    Hei og takk for noen fantastiske sider.
    Jeg skal ha jenteklubb og vil prøve kyllingsuppen med
    SQUASH, PAPRIKA OG BØNNER.
    Er det mulig å finne alternativer til bønner?
    Bønner er ikke en favoritt hos oss og tenker at det må være mulig å finne noe annet. Det er mange oppskrifter som inkluderer bønner og da lar jeg ofte være.
    På forhånd takk for svar. (Har forresten tenkt å servere Devils Food cake til dessert)

Legg igjen en kommentar