«SJOKOLADESKOLEBOLLER» MED MELISDRYSS

Sjokoladeboller

Junior elsker skolebrød! Forrige helg fikk jeg lyst til å overraske han og min kjære med noe godt på søndagskvelden, og siden jeg ikke orket å lage vaniljekrem ble det «sjokoladeskolebrød» isteden. Det var slett ingen nedtur. Jeg tok utgangspunkt i bolleoppskriften som alltid blir vellykket, og laget «groper» som jeg fylte med sjokoladeknapper, rett og slett. Gutta ble kjempefornøyd, og de falt også i smak hos kunder som fikk baksten servert som «møtemat» den påfølgende uken. Hvorfor gjøre der mer komplisert enn nødvendig? Til ca. 24 «sjokoladeskoleboller» trenger du omtrent:

 • 1 porsjon søt gjærdeig
 • 150 g mørke sjokoladeknapper eller finhakket mørk sjokolade
 • 1 egg til pensling
 • perlesukker eller melisdryss

Lag gjærdeigen etter oppskriften, og la den heve til dobbel størrelse (etter 1-1 1/2 time). Ta gjerne en titt på denne videoen for å se hvordan jeg gjør det.

Ha deigen på melet underlag og del den opp i ca. 24 jevnstore biter. Trill dem til boller, press dem litt flate og legg dem på to bakepapirkledde bakebrett. La bollene etterheve under et klede til ca. dobbel størrelse. Det tar ca. 45 minutter. Lag en liten fordypning på bollene og fordel sjokoladeknappene oppi. Pensle med sammenvispet egg og strø eventuelt over litt perlesukker. Jeg har på noen av bollene benyttet et hvitt perlesukker som jeg kjøper i Sverige.

Sjokoladeboller

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), på midterste rille, i 10-12 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene på bakerist.

Server bollene som de er – eller gi dem et lite melisdryss og server umiddelbart, gjerne med en god kopp kaffe til.

Sjokoladeboller

Dersom du ikke skal spise alle samme dag bør de fryses ned straks de er avkjølt. La dem tine i romtemperatur og varmes deretter ved ca. 175 grader varmluft i 3-4 minutter. Da smaker de som nybakte igjen!

ENJOY!


,

3 Kommentarer

 1. Brita 14. mars 2016 at 07:55 #

  Disse var gode! Anbefales! Jeg brukte Dajm-kuler som sjokolade, for butikken hadde selvsagt ikke sjokoladeknapper akkurat da jeg skulle ha. De ble kjempegode! Intet mindre. Ikke så søte som skolebrød. Fine å fryse. Fine å tine opp, gode å spise!

 2. Eva Johnsen 18. november 2016 at 16:52 #

  Hei går det Ann å bruke sjokopålegg? Tusen takk for snarlig svar
  Hilsen fra Eva

  • Trine ;) 18. november 2016 at 16:59 #

   Har ikke testet det selv, men regner med at det går bra.

Legg igjen en kommentar