FARGERIK KYLLING KORMA

Kylling korma

Kylling korma er en rett som har sitt opphav fra Sør-Asia, men som finnes i utallige variasjoner. Her er min variant hvor jeg også har tilsatt paprika og gulrøtter for at retten skal mette litt mer. Retten er smaksatt med garam masala (en krydderblanding som består av blant annet sort og hvit pepper, koriander, kardemomme, spisskummen, kanel, muskat og nellik), som sammen med frisk chili, ingefær og hvitløk tilfører retten mange gode smaker. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

KYLLING KORMA

  • 600-700 g kylling, lårfilet eller bryst, i biter
  • 1 gul løk, finhakket
  • 1 rød paprika, i tynne strimler
  • 2-3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1-2 ss finrevet ingefær
  • ca. 1/2 rød chili, finhakket
  • 2-3 ss garam masala (smak til)
  • 1 boks kokosmelk (4 dl)
  • ca. 1 dl tyrkisk yoghurt eller annen matyoghurt
  • 1 boks hermetiske hakkede tomater (400 g)
  • 2 gulrøtter, i tynne staver
  • 1/2-1 ss kyllingfond eller ca. 1 kyllingbuljongterning
  • salt og pepper
  • frisk koriander, grovt hakket

TILBEHØR

  • nan (se video her)
  • basmatiris, tilberedt etter anvisningen på pakken
  • en neve cashewnøtter (eller mandler), grovt hakket

Kylling korma

Skjær opp alle grønnsakene og kyllingen slik at du har alt klart før du setter i gang. Dersom du har kyllinglårstykker deler du dem i to, mellom overlåret og «kyllingklubben». Benytter du kyllingbryst deler du dem i 3-4 jevnstore biter.

Ha litt nøytral olje i en gryte/vid panne og stek løk og paprika på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, ingefær og chili mot slutten av steketiden og la det surre med. Tilsett deretter garam masala og la løk- og paprikablandingen surre på middels varme 1-2 minutter, før du tilsetter kokosmelk, yoghurt, hermetiske tomater, kylling- fond/buljongterning og gulrøtter. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Tilsett kyllingen og la den trekke med på svak varme i ca. 15 minutter til den er gjennomkokt, og grønnsakene er møre og fine. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer kyllingfond/buljongterning og garam masala, om nødvendig.

Kylling korma

Rett før servering drysser du over grovt hakkede cashewnøtter og koriander. Serveres med nan og basmatiris.

VELBEKOMME!


, ,

16 Kommentarer

  1. Merethe 24. februar 2016 at 23:53 #

    Åh, NAM, denne gleder jeg meg til å prøve! Ser utrolig god ut 🙂

  2. Monica 25. februar 2016 at 22:44 #

    Denne var utrolig god! Nydelig med nan til 🙂

  3. Malin 28. februar 2016 at 19:04 #

    Gleder meg til å prøve! Hvor får man kjøpt garam masala?

  4. Anette 28. februar 2016 at 22:49 #

    Ser godt ut! Bruker du kyllingfond/ buljong uten å blande ut i vann? 🙂

    • Henrik 12. mars 2016 at 19:42 #

      jeg veeeeldig på dette nå!

    • Trine ;) 29. oktober 2016 at 17:21 #

      Ja.

  5. Mette Dehli 1. mars 2016 at 09:52 #

    Syklubbmat ikveld!

  6. solfrid fauskanger 1. mars 2016 at 16:52 #

    Fantastisk god gryte, og enkel å laga. Anbefaler denne👍

  7. Lise 4. mars 2016 at 19:54 #

    Helt nydelig!

  8. Anne 25. mars 2016 at 21:37 #

    Skal lage denne men med lam i steden. Hadde vært fint om du kunne laget noen indiske retter med lam i stedenfor kylling (har gjerne litt annen tilbereding enn kylling for å få mørt og godt kjøtt..?). Takk for alle dine gode og inspirerende oppskrifter.

  9. May 7. april 2016 at 09:12 #

    Kjempegod! 🙂

  10. Tonje 29. april 2016 at 21:46 #

    Denne var utrolig god! Måtte doble buljongen, men mulig det var buljong-typen jeg brukte som ikke var den beste… Elsker oppskriftene dine!

  11. Morten 7. september 2016 at 12:51 #

    Hei
    Hadde det godt an å få kaloriene på hver mat rett?

  12. May 13. januar 2017 at 10:03 #

    Denne oppskriften er blitt hele familiens favorittmiddag. Nydelig middag som jeg lager dobbel oppskrift av igjen og igjen.. 😋

  13. Marianne 17. oktober 2017 at 21:47 #

    Denne skal jeg lage i mrg.

Legg igjen en kommentar