BASILIKUMOLJE

Pizza med breasola og basilikumolje

Basilikumolje er deilig tilbehør til så mangt, som for eksempel pizza, supper, pasta, som dip til ferskt brød, for å nevne noe. Du lager den enkelt selv, slik gjør jeg det:

  • ca. 1/2 potte basilikum
  • 1 ss pinjekjerner, ristet
  • 3 ss finrevet parmesan
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • ca. 1 1/2 dl olivenolje, extra virgin
  • salt og pepper

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er lett gylne. La dem avkjøles noe. Plukk bladene av basilikumplanten og ha dem i en dyp bolle/kjøkkenmaskin sammen med pinjekjerner, parmesan, hvitløk og ca. 1 dl olivenolje. Kjør blandingen med stavmikser/kjøkkenmaskin med kniver til du får en jevn blanding. Spe med mer olivenolje til du får ønsket konsistens på basilikumoljen. Smak til med salt og pepper.

Pizza med breasola og basilikumolje

Oppbevar basilikumoljen i en tett beholder i kjøleskapet. Den er holdbar i ca. 1 uke.

ENJOY!


, ,

Én Kommentar

  1. Ella 18. februar 2016 at 21:51 #

    Veldig godt med bitte litt sitronsaft i.

Legg igjen en kommentar