SELLERIROTSUPPE MED CHORIZO

Sellerirotsuppe med chorizo

I dag kan jeg friste med en silkemyk og mettende sellerirotsuppe med smaksrike og sprøstekte biter av chorizo. Ypperlig som forrett, lunsj eller middag – det er opp til deg. Finn frem:

  • ca. 500 g sellerirot, i terninger
  • ca. 200 g poteter, i terninger
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 6 dl kyllingkraft/fond/buljong
  • ca. 3 dl melk
  • ca. 2 ss creme fraiche
  • salt
  • kajennepepper
  • 150-200 g chorizo, i terninger

Sellerirotsuppe med chorizo

Skrell og del sellerirot og poteter i jevnstore biter. Fres grønnsakene i litt nøytral olje, og tilsett løk og hvitløk etter et par minutter. La det surre et par minutter til, til løken er blank og myk, men uten at den tar farge. Tilsett kraft og melk, og la det hele småkoke til grønnsakene er møre, etter ca. 15 minutter. (Jeg har her benyttet utblandet kyllingfond, men du kan også benytte 1 buljongterning og 6 dl vann.)

Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller lignende. Smak til med creme fraiche og tilsett eventuelt litt mer fond/smuldret buljongterning hvis du synes suppen er litt «tam». Gi suppen et forsiktig oppkok og smak deretter til med salt og kajennepepper.

Sellerirotsuppe med chorizo

Mens grønnsakene står og putrer, steker du chorizo i en en tørr stekepanne, til den er sprø.

Ha suppen i dype tallerkener, og fordel den sprøstekte chorizoen over. Gi gjerne suppen et dryss med kajennepepper og friske krydderurter, og server den sammen med godt brød som tilbehør, for eksempel eltefri loff.

Sellerirotsuppe med chorizo

Oppskriften gir ca. 3 middagsporsjoner eller forrett til 6.

VELBEKOMME!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

6 Kommentarer

  1. Ingerids lille kjøkken 17. februar 2016 at 09:51 #

    Mm dette så godt ut! Sellerirotsuppe står på middagsmenyen hjemme hos oss denne uken også!

  2. Silje Leikvold 29. februar 2016 at 11:48 #

    Du har mange gode suppeoppskrifter. Jeg var på letning etter avokado suppe.
    Har du en oppskrift på det?

    • Trine ;) 3. mars 2016 at 00:29 #

      Nei dessverre, ikke enda.

  3. Marianne Rasmussen 28. desember 2016 at 17:49 #

    Suppen er veldig god og jeg har laget den flere ganger 🙂 Veldig populær blant ungdommene også og det er kjekt. Men jeg lurer på dette med å steke grønnsakene før koking. Jeg skjønner løk, hvitløk og andre typer løk. Men når jeg skal lage suppe til mange er det en stor jobb å steke sellerirot og potetene. Må det gjøres? Eller kan jeg koke de på direkten ? Setter stor pris på svar.
    Må si at jeg liker svært godt matbloggen din og har fått mye skryt av matrettene dine 🙂
    Mvh, Marianne

  4. Ann Kathrin 13. juni 2017 at 17:24 #

    Hei, kan du lage denne suppen dagen før den skal serveres, evnt tips?

  5. Kari 19. juni 2017 at 20:09 #

    Kjempegod suppe 😊 2 åringen spiste nesten voksenporsjon – godkjent av store og små.

Legg igjen en kommentar