SKINKE- OG CHEVRÈRULLER MED FIKEN OG BRINGEBÆRVINAIGRETTE

Skinke- og chevreruller med fiken

Denne smakfulle forretten med skinke, chèvre (fransk geitost) og fiken laget vi på en gourmetkveld i vennegjengen for mange år siden, og den er tidligere publisert her. Siden den gang har den blitt servert mange ganger, for i tillegg til at det er god på smak er denne forretten enkel og rask å forberede. Her kan rullene gjøres klar på forhånd, og stekes kjapt rett før gjestene setter seg til bords. Til ca 6 porsjoner trenger du:

SALAT

  • 12 skiver god spekeskinke
  • ca. 150 g chèvre, i «staver»
  • 4 ss pinjekjerner
  • 5 ferske fiken, i båter
  • småbladsalat

VINAIGRETTE/DRESSING

  • 3 ss bringebæreddik
  • 2 ss god olivenolje
  • 1-2 ts honning
  • salt og pepper

Legg skinkeskivene utover arbeidsbordet, og behold gjerne de små plastarkene under, hvis de ligger mellom skinkeskivene du benytter. Skjær osten i 12 «staver» og legg en ostebit på hver skinkeskive. Rull skinken rundt osten og legg rullen med skjøten ned på et smurt ildfast fat. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 8 minutter, til osten begynner å smelte. Tilsett pinjekjernene etter ca. 5 minutter steketid og la dem steke med de siste minuttene. Pass på, for pinjekjerner blir fort brent!

Skinke- og chevreruller med fiken

Rør sammen eddik og olje, og smak til med honning, salt og pepper. Vend ca. halvparten av dressingen inn i salaten og fordel salaten på 6 tallerkener eller på et stort serveringsfat. Fordel deretter fikenbåtene og skinkerullene oppå, og dryss pinjekjernene over. Drypp resten av dressingen over retten, og server straks. Nytes med godt brød og gjerne sammen med et glass god vin.

VELBEKOMME!


, ,

7 Kommentarer

  1. Anne 6. februar 2016 at 09:59 #

    Hei, tenkte jeg skulle prøve skinke og chevre ruller til forrett idag 🙂 …lurte bare på hvor varm ovnen skal være?

    • Trine ;) 6. februar 2016 at 10:28 #

      225 grader (over- og undervarme) – håper retten faller i smak!

  2. Tordis 11. februar 2016 at 10:16 #

    Hei! Denne forretten med skinke og chevre var noe av det beste jeg har smakt på lenge. Serverte den til forrett sist familien var samlet og alle ble veldig imponert over denne retten, men jeg måtte jo gi all æren til deg 🙂

  3. Hilde-Kristin 24. februar 2016 at 13:37 #

    Hvilken vin anbefaler du til denne retten?

  4. Anne 8. november 2016 at 13:35 #

    Hei, Lurte på om chevre-rullene må stekes, eller smaker de like godt «rå?»

  5. Monica 15. januar 2017 at 15:51 #

    Hei, bruker du hvit eller sort chevre? 😊

    • Trine ;) 16. januar 2017 at 21:39 #

      Hvit 🙂

Legg igjen en kommentar