PANNA COTTA MED SJOKOLADE OG ESPRESSO

Panna cotta med sjokolade og espresso

Har du lyst på en kjapp, enkel og god dessert? Ja, da bør du teste ut denne panna cottaen som er smaksatt med sjokolade og espresso, en kombinasjon som alltid slår an! Desserten er kjapp og enkel å lage, men trenger noen timer i kjøleskapet før den er klar for servering. Desserten er ypperlig å servere i små eller store sammenkomster. Til ca. 4 porsjoner trenger du:

 • 3 dl kremfløte
 • 1 dl H-melk
 • 30 ml espresso (eller sterk kaffe)
 • ca. 2 ss brunt sukker
 • 2 gelatinplater
 • 100 g mørk sjokolade, finhakket
 • eventuelt bringebær til dekor

Legg gelatinplatene i en liten bolle med kaldt vann, i ca. 10 minutter. Hakk opp sjokoladen i jevnstore biter og ha den i en medium stor bolle.

Ha melk, espresso, sukker og ca. halvparten av fløten i en kjele. Varm opp fløteblandingen til kokepunktet og sett til side. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i fløteblandingen, til de er helt oppløst. La fløteblandingen stå å avkjøles noen minutter, og sil den deretter over sjokoladen og rør til sjokoladen er helt oppløst. Pass på at fløteblandingen ikke er for varm, for da kan sjokoladen «korne» seg. Du skal nå ha en jevn sjokoladeblanding, og bruk gjerne en stavmikser eller lignende dersom du ikke får rørt det jevnt for hånd. Tilsett resten av fløten og rør godt sammen. Fordel blandingen i 4 glass og sett til avkjøling i minst 4 timer, men gjerne over natten. Panna cottaen kan gjerne lages et par dager før den skal serveres.

Server panna cottaen med friske bringebær, litt revet sjokolade eller annet tilbehør etter ønske. Nytes med en kopp god kaffe eller espresso.

Panna cotta med sjokolade og espresso

Panna cotta kan varieres i det uendelige, prøv gjerne også panna cotta med appelsinsaus, panna cotta med jordbær og myntepesto, panna cotta med hvit sjokolade og rørte bringebær eller panna cotta med pasjonsfrukt og jordbær.

VELBEKOMME!


,

7 Kommentarer

 1. helene 2. februar 2016 at 13:46 #

  hvor har du kjøpt de finne koppene du har panne cotta’en i ?

  helene

 2. Trine ;) 9. februar 2016 at 20:59 #

  Det er syltetøyglass som jeg har kjøpt på Rafens eller Traktøren for flere år siden. Tror ikke de er i salg lengre, dessverre.

 3. Tina 24. februar 2016 at 12:13 #

  Så deilig! Gleder meg til å prøve! Kan man lage disse dagen i forveien?

 4. Klaraklok 23. mars 2016 at 15:30 #

  Hei! Blir de like gode hvis du lager de dagen i forveien, eller anbefaler du ikke det?

 5. Marit 16. desember 2016 at 14:37 #

  Krise! har ikke nok kremfløte, men har litt matfløte stående, kan jeg bruke det?

 6. Piggen 12. september 2017 at 21:49 #

  Nøff nøff! Disse var kjempegode! En perfekt middag:)

 7. Gunn Ulstein Tvetene 24. november 2017 at 14:45 #

  Hei. Jeg lurer på om du bruker brunt rørsukker eller det «seige» brune sukkeret?

Legg igjen en kommentar