BACONSURRET KYLLING MED EPLE OG BALSAMICOSAUS

Baconsurret kylling med balsamicosaus

Det er utrolig hektiske dager, med mye møtevirksomhet, innspilling av nye filmer til YouTubekanalen min – og vi har så smått begynt å jobbe med en skisse over den nye (redesignede) bloggen min. Gleder meg veldig til å fortelle dere mer, etter hvert. Som dere skjønner blir det ikke all verdens tid til å lage og fotografere nye godbiter, og jeg tillater meg derfor å friste med en tidligere publisert favoritt isteden, som fikk en liten «makeover» i Trines mat 2. Denne retten, som består av kylling, bacon, eple, rødløk, poteter og balsamicoeddik, er kjapp, enkel, barnevennlig (populær blant barna også) og veldig, veldig god på smak. Denne retten har jeg laget på hytta flere ganger i løpet av høsten – for det er nemlig en ypperlig rett å servere når det er mange rundt bordet, og det er vi rett som det er. Alt tilberedes i en og samme form – finn frem langpannen og prøv den du også! Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

KYLLINGFORMEN

  • 700 g utbenet kyllinglår eller kyllingfilet, delt i to
  • 500 g småpoteter, delt i to
  • 8 baconskiver
  • 2 rødløk, i båter
  • 2 epler, i båter
  • smør eller olje til steking
  • ca. 2 ss pinjekjerner
  • salt og pepper
  • frisk timian

BALSAMICOSAUSEN

  • ¾ dl hvitvin
  • ¾ dl balsamicoeddik
  • eventuelt litt honning
  • 2 ss smør
  • salt og pepper

Baconsurret kylling med balsamicosaus

Bruk små poteter av omtrent lik størrelse, del dem i to og legg dem i et stort ildfast fat eller stekeovnens langpanne. Ringle over litt olivenolje og rør litt på potetene slik at alle er godt dekket. Krydre med salt og pepper, og stekes ved 225 grader (varmluft), midt i ovnen i ca. 20 minutter, til potetene er nesten møre.

Mens potetene koser seg i ovnen deler du kyllinglårene/filetene i to på tvers i omtrent jevnstore biter. Krydre med nykvernet sort pepper og ørlite salt. Surr en skive bacon rundt hver kyllingbit og stikk gjerne en tannstikker i skjøten. Stekes på middels varme på alle sider, til baconet er gyllent.

Fres rødløken i litt smør eller olje, til den er blank og myk. Tilsett eplebåtene etter et par minutter og la dem surre med.

Ta det ildfaste fatet med potetene ut av ovnen og senk varmen til 200 grader (over- og undervarme). Fordel kyllingbitene og grønnsakene over potetene og dryss pinjekjernene over. Dryss gjerne litt frisk timian og dra gjerne et par drag med pepperkverna over det hele – og stek midt i ovnen i 10-15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.

Kok balsamicoeddik og hvitvin til omtrent halvparten har fordampet. Smak eventuelt til med litt honning om nødvendig. Pisk inn smøret, litt etter litt. Sausen bør ikke koke etter dette, men holdes varm.

Baconsurret kylling med balsamicosaus

Sånn, nå er maten klar! Sett formen og sausen på bordet – og la den enkelte forsyne seg selv.

VELBEKOMME!


, ,

26 Kommentarer

  1. Veras Univers 9. januar 2016 at 12:12 #

    Det beste jeg vet er knekkebrød med Ritz-kjeks!

    Hilsen Vera på 3, snart fire år

  2. Kari Evandt 9. januar 2016 at 12:26 #

    Denne fikk jeg lyst til å prøve! Har du noe forslag til flere grønnsaker som kunne passe til?

    • Vanessa 13. januar 2016 at 19:48 #

      Søt poteter

  3. Lise 9. januar 2016 at 13:35 #

    Dette så himla godt ut, tror nesten jeg må prøve det i dag

  4. Bente Fagerthun 9. januar 2016 at 13:44 #

    Hei:-) Og takk for deilig inspirasjon i en grå mathverdag… Drikker ikke vin, og har derfor ikke en vinskvett stående. Kan jeg erstatte hvitvin med noe annet?

  5. Berit 9. januar 2016 at 17:26 #

    Hei Trine! Denne skal vi lage I kveld her I leiligheten vår på Tenerife – men med kalkun – gleder oss – mannen min er alltid fornøyd med oppskrifter fra bloggen din

  6. Inger Lise 9. januar 2016 at 17:36 #

    Hei Trine, kan jeg erstatte hvitvin med feks eplejuice eller noe annet? 🙂

  7. Dora 9. januar 2016 at 21:25 #

    Hei, kunne tenke meg å lage denne retten, men erstatte kyllingen med enten torsk eller skrei.
    Har du forsøkt noe lignende/er det noe jeg da bør være obs på?
    Ha en fortsatt god helg!

  8. Hanne 9. januar 2016 at 22:54 #

    Meget vellykket, serverte i felles voksen og barne familieselskap, 14 stk til bords!

  9. julie 11. januar 2016 at 17:25 #

    Veldig god☺

  10. Vanessa 13. januar 2016 at 19:49 #

    Utrolig godt!

  11. mona 14. januar 2016 at 10:08 #

    Jeg laget balsamicosausen med eplejuice istedet for hvitvin, og hadde bare bittelitt honning i. Laget en grønn salat med tomat og avocado og brukte sausen som dressing over salaten. Ble kjempegodt!

  12. Lappedamen 17. januar 2016 at 18:29 #

    Denne sto på middagsbordet i dag. Smakte nydelig som alle dine oppskrifter jeg har prøvd. Takk for inspirasjonen.

  13. Mildrid 21. mars 2016 at 19:47 #

    Hei Trine! Denne er bare utrolig god!….på samme måte som de baconsurrede kyllinglår på grillen som du har oppskrift på.
    Jeg delte IKKE kyllinglårene i to – tenker de da ville bli litt tørre…
    Utbena kyllinglår er kjempesnadder!

  14. Heidi 29. mars 2016 at 09:13 #

    Fantastisk god. Lagde denne retten i går og jeg slikka (nesten) tallerkenen ren. Har egentlig lyst til å lage den i dag igjen :p Takk for masse flotte oppskrifter, Trine.

  15. Bente 1. april 2016 at 16:33 #

    Denne skal jeg prøve i morgen 🙂 Bare har et spørsmål, ca hvor lang tid tar det å koke inn edikken og hvitvinen?

  16. WencheS 7. september 2016 at 21:21 #

    Hva kan man bruke i stedet for hvitvin?

    • Trine ;) 7. september 2016 at 23:07 #

      Du kan benytte eplemost istedet.

  17. TF 8. mars 2017 at 20:55 #

    Hei Trine. Denne retten er helt fantastisk! Skal servere den i selskap med en som ikke spiser bacon. Kan man bruke stranda-skinke i stedenfor bacon?

    • Trine ;) 22. august 2017 at 15:04 #

      Det går bra, en god spekeskinke vil gjøre samme jobben. 🙂

  18. Silje Knarvik 19. august 2017 at 20:19 #

    Dette var noe av det bedre jeg har spist på lenge! Kjempegodt!

    • Trine ;) 22. august 2017 at 15:02 #

      Så hyggelig å høre!

  19. Beate 27. august 2017 at 21:43 #

    Hadde denne til søndagsmiddag i dag. Falt i smak hos både store og små.

    • Trine ;) 28. august 2017 at 10:25 #

      Så bra! Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

  20. Kristin 22. september 2017 at 21:18 #

    Hei, nydelig mat dette her, fått denne formen servert en gang og laget den en gang. Lurer på to ting – tror du jeg kan steke eplene og løken og la det stå ei stund før jeg legger det på potetene? Er så greit å ha gjort unna før gjestene kommer.

    Når det gjelder sausen, kan jeg gjøre den helt ferdig og varme den forsiktig før servering?

    • IRENE 27. september 2017 at 23:46 #

      Jeg lurer på det samme 😊

Legg igjen en kommentar