KAMSKJELL MED APPELSIN- OG BACONSJY

Kamskjell med appelsin- og baconsjy

Kamskjell er nydelig fastfood, men man må ha noe «attåt» som tilfører litt smak, som for eksempel denne deilige sjyen med blant annet appelsin og sprøtt bacon. Sjyen kan forberedes på forhånd – og kamskjellene stekes idet gjestene setter seg til bords. Kombinasjonen appelsin, bacon og kamskjell er nydelig – prøv det du også! Til 8 trenger du omtrent:

  • 8 kamskjell
  • 2 ss smør
  • 50 g bacon, i små biter
  • 1 appelsin, saften (ca. 1 ½ dl)
  • 1 ss soyasaus
  • ca. 20 g valnøtter, ristet og hakket
  • småbladsalat
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ts sitronsaft
  • salt og pepper
  • eventuelt litt dill

Kamskjell med appelsin- og baconsjy

Rist valnøttene i tørr stekepanne (eller i stekeovnen ved 170 grader i ca. 7 minutter), og hakk dem deretter.

Stek baconet i smøret, til baconet er sprøtt. Sil av smøret og sett det til side.

Ha appelsinsaften oppi stekepannen sammen med baconet, og la det stå å putre på middels varme til appelsinsaften er nesten kokt inn og fått sirupskonsistens. Tilsett soyasaus og smøret som baconet har vært stekt i, og varm opp mot kokepunktet. Hold sjyen varm, men pass på at den ikke koker.

Rens og vask småbladsalaten og ha den i en liten bolle. Rør sammen olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og drypp over salaten. Fordel salaten på 8 tallerkener.

Skjær små snitt i den ene overflaten på kamskjellene. Stek dem deretter gylne i litt olje i relativt varm teflonpanne, i ca. 1 minutt på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg et kamskjell oppå salaten, dryss over litt hakkede valnøtter og topp det hele med bacon- og appelsinsjyen og gjerne litt frisk dill. Serveres umiddelbart, gjerne med noe godt i glasset ved siden av.

Kamskjell med appelsin- og baconsjy

VELBEKOMME!


, , ,

9 Kommentarer

  1. Hans Petter Ytterbø 1. januar 2016 at 11:51 #

    Knallbra ! Ble kjempesuksess på Nyttårsaften. Vi hadde denne vinen til og det ble bra: http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/hvitvin/frankrike/trimbach-riesling-20132014/sku-88801

  2. Nina Simonsen 30. mars 2016 at 21:27 #

    Denne forretten var fantastisk god! Alle skrapte tallerknene for å få det hele med seg:)

  3. Kari Mette 4. oktober 2016 at 13:19 #

    Hvilken soyasaus bruker du?

  4. mk 26. desember 2016 at 10:08 #

    Jeg har aldri tilberedt kamskjell. Kan man kjøpe fryst eller må det være ferskt for at det skal være godt?

    • Trine ;) 26. desember 2016 at 11:22 #

      Du kan fint benytte frosne kamskjell her.

  5. Per Gunnar 9. januar 2017 at 23:10 #

    Hei!
    Jeg har laget denne én gang, og tenker å gjøre det igjen, for dette var snadder! (Jeg tok meg litt kunstnerisk frihet, og toppet forretten med et dusin ørrett-egg pr porsjon, uten at jeg skal si den ble sinnsykt mye bedre av det, men…! 😉

    Men – jeg stusser på en ting i beskrivelsen av fremgangsmåten; du sier «Fres baconet i smøret, til baconet er sprøtt.» Dette lugger for en amatør! Å frese – har jeg lært – er å steke noe på svak varme; så svak at det ikke blir brunt.

    Kan ikke du gjøre en liten rettelse på denne lille «blunderen», for denne oppskriften er virkelig verdt å få spredt til oss som prøver å imponere litt på festen…?

    • mk 10. januar 2017 at 12:41 #

      Slik jeg har forstått det, så er det å surre som er å steke noe på svak varme. Men en liten generell ordforklaringsliste hadde vært fint:-)

    • Trine ;) 10. januar 2017 at 19:41 #

      Hyggelig å høre at retten falt i smak! Enig i at steke er et mer dekkende ord, og har endret det i oppskriften. 🙂

  6. Linda Furdal 4. mars 2017 at 20:04 #

    Dette var en nydelig forrett! Blir garantert servert flere ganger! God beskrivelse, som alltid!

Legg igjen en kommentar