Til julens buffeter er god, norsk spekemat et selvskrevent innslag. Lag en liten anretning med pølser med ulik smak, deilig skinke og gjerne et speket lammelår. I år serverer jeg blant annet syltede eplebåter, Rørosrømme, flatbrød og focaccia som tilbehør.

Ingredienser

SPEKEMAT & TILBEHØR

spekeskinke og/eller speket lammelår
speket pølse , ulike sorter
Edamer , vellagret type
focaccia eller annet godt brød
cherrytomater
rømme
smør

SYLTEDE EPLEBÅTER (1 glass)

1 syrlig eple , i tynne båter
1 dl vann
1/2 dl hvitvinseddik (smak til)
4 ss sukker (smak til)

SLIK GJØR DU

Tind julebuffet

På spekefatet har jeg ulike typer hele spekepølser. En godt modnet spekeskinke hører også med. Ost er også godt tilbehør, jeg har her valgt en vellagret Edamer.

Tind julebuffet

Spekematen serveres med blant annet focaccia, flatbrød (Røros)rømme, ost og syltede epler som tilbehør.

Tind julebuffet - syltet eple

Ha vann, eddik og sukker i en liten gryte og gi laken et lite oppkok. Skjær eplet (jeg brukte Granny Smith) i tynne skiver og ha i. La det koke på middels varme i 4-5 minutter, til eplene er møre, men ikke så lenge at de blir most. Hell av laken og sett eplene til avkjøling.

Tind julebuffet

Klikk deg gjerne også inn på mine tidligere innlegg, for flere ideer om hva du kan lage som tilbehør til spekemat, for eksempel speket lammelår med eple- og potetsalat og spekefat med ost, konfiterte tomater og ramsløkmajones.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste