FINNBIFF MED BACON, ROSENKÅL OG SELLERIROTMOS

Finnbiff med rosenkål, sprøstekt bacon og sellerirotmos

Med en pose reinsdyrskav i fryseren er du aldri langt unna et lite festmåltid, enten det er hverdag, helg eller fest. Her har den tradisjonelle finnbiffen fått selskap av rotgrønnsaker, rosenkål og litt sprøstekt bacon – en skikkelig god match, spør du meg! Til ca. 4 porsjoner trenger du ca. 45 minutter og:

FINNBIFF

  • 500 g reinsdyrskav (halvtint)
  • 1 løk, i tynne båter
  • 3 gulrøtter, i skiver
  • 250 g seterrømme
  • 2 dl vann
  • ½ dl melk
  • 1 ss hvetemel
  • 6 einerbær, knust i morter
  • ½ ts tørket timian
  • salt og pepper

SELLERIROTMOS

  • 500 g poteter, i biter
  • 400 g sellerirot, i biter
  • 1 ss smør
  • eventuelt litt melk

TILBEHØR

  • 300 g rosenkål, delt i to
  • 200 g bacon, i biter
  • 1 ss smør

Skrell poteter og sellerirot og del opp i jevne biter. Kok grønnsakene i usaltet vann, til de er møre. Hell av vannet og la det dampe litt på svak varme. Bruk en potetstapper eller lignende og mos grønnsakene til ønsket konsistens. Tilsett ca. 1 ss smør og rør godt sammen. Tilsett om nødvendig litt melk slik at mosen har en myk, men likevel litt fast konsistens. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Hold mosen varm.

Fres løken i litt smør eller nøytral olje i en vid gryte, til løken er blank og myk. Legg til side. Brun kjøttet raskt på sterk varme, og tilsett gulrøtter, vann og løk. Kok opp og la det stå å trekke i ca. 15 minutter, til gulrøttene er nesten møre. Rør ut hvetemelet i den kalde melken og tilsett i gryta, sammen med rømmen og krydderet. La det stå å trekke i ytterligere 5 minutter, til grønnsakene er møre og sausen har tyknet litt. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av de andre krydderne om nødvendig.

Mens gryteretten står og trekker kan du gjøre ferdig tilbehøret. Fres baconet i litt olje i en stekepanne, til det er sprøtt. Kok rosenkålen i saltet vann til de er nesten møre, etter ca. 5 minutter. Hell av vannet og tilsett iskaldt vann slik at du får stoppet kokeprosessen. Del dem i to og stek dem raskt i litt smør, til de er møre og fine. Tilsett det sprøstekte baconet rett før servering.

Finnbiff med rosenkål, sprøstekt bacon og sellerirotmos

Server finnbiffen med sellerirotmos og rosenkål- og baconblandingen som tilbehør. Pluss gjerne en liten klatt tyttebærsyltetøy. om du har.

VELBEKOMME!

Oppskriften er hentet fra kokeboken min Trines mat 2. Jeg kan nå også tilby signerte bøker – klikk deg inn HER


, ,

3 Kommentarer

  1. Nina Greger 29. november 2015 at 18:58 #

    Dette ble ukens søndagsmiddag, veldig godt 😊👍🏻

  2. Synnøve 30. november 2015 at 10:18 #

    Dette ble gårsdagens søndagsmiddag, falt i smak hos alle inkludert husets 15 åring som kan være sær i matveien. Han dukket faktisk opp kl 22 for å spise det lille som var igjen.
    Laget også chicken tikka masala etter din oppskrift lørdag og det skal gjentas når vi får gjester til fredag ( etter ønske fra samme 15 åring )
    Så takk for en kjempefin blogg, bruker den ofte for nye ideer.

  3. marita 1. desember 2015 at 18:32 #

    Lagde denne retten i dag. Den slo an hos oss alle. Til og med mannen som sier han ikke liker viltsmak, likte denne! 🙂 Tusen takk for nok en god oppskrift, Trine!

Legg igjen en kommentar