KREMET FISKESUPPE

Kremet fiskesuppe med torsk og laks

I dag kan jeg friste med en kjapp, enkel og smakfull kremet fiskesuppe med massevis av deilige grønnsaker i. Prøv den du også, til 3 porsjoner trenger du omtrent:

  • 300 g fiskefilet (for eksempel torsk og laks), i terninger
  • 1 liten rødløk, i tynne båter
  • 1 fennikel, snittet
  • 2 gulrøtter, i biter
  • 1/2 purreløk, i ringer
  • 6 dl fiskebuljong/kraft
  • 2 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • frisk dill, grovt hakket

Skjær opp alle grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Fres løk og fennikel i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett gulrøtter, purreløk, fiskebuljong/kraft og ca. 1 dl melk, og gi suppen et forsiktig oppkok. Ha resten av melken og hvetemelet i et glass med lokk og rist til du får en jevn blanding. Hell blandingen i suppen og rør godt sammen. La suppen småkoke på middels varme i 5-10 minutter, til gulrøttene er nesten møre.

Tilsett fløten og smak til med salt og pepper. Ha i fisketerningene og la dem trekke i suppen uten å koke i ca. 5 minutter, til fiskebitene er ferdige. Gi suppen et dryss av grovt hakket dill og servér den umiddelbart, gjerne sammen med godt brød.

Kremet fiskesuppe med torsk og laks

Velbekomme!


, , ,

6 Kommentarer

  1. Arne Mørk Midtbø 24. november 2015 at 10:52 #

    Hva gjør man når man ikke har fiskekraft? Kan man da jukse med noe på flaske så som tailansk Fish Sauce eller noe sånt?

    • Michelle 6. desember 2015 at 23:13 #

      Fiskebuljong funker fint, Arne 🙂 Jeg har brukt det på flere av fiskesuppene til Trine.

  2. Tone 25. november 2015 at 09:16 #

    Kan man bruke Jacobs fond, eller hva er best å bruke?

  3. Kjell 25. november 2015 at 11:03 #

    Er det ikke bare å bruke vanlig fiskebuljong ala dette?
    https://www.knorr.no/produkter/buljong/knorr-fiskebuljong-6-pak

  4. Bjørn 20. januar 2016 at 11:35 #

    Hei,
    Kan man bytte ut hvetemel med noe annet. Har et barn med cøliaki.

    • Jane Pedersen 5. februar 2016 at 17:18 #

      Hei Bjørn – Du kan jevne med Maizena eller du kan koke ut poteter i biter. Poteter jevner veldig.

Legg igjen en kommentar