SPICY VEGETARGRYTE MED KOKOSMELK, KIKERTER OG GRØNNKÅL

SPICY VEGETARGRYTE MED KOKOSMELK, KIKERTER OG GRØNNKÅL

Å spise vegetarmat en gang iblant er bra for både klimaet og helsen. Det trenger slett ikke å være noen smaksmessig nedtur, heller tvert imot. Som for eksempel denne gryteretten med kikerter og fargerike grønnsaker, smaksatt med kokosmelk, chili, ingefær, hvitløk og lime. Kikertene tilfører viktige næringsstoffer og er også en viktig proteinkilde, som gjør at denne retten også metter godt i magen. Prøv den du også! Til 3-4 porsjoner trenger du:

  • 1 stor rødløk, i terninger
  • 1 rød chili (uten frø), finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • ca. 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 store gulrøtter, i terninger
  • 1 squash, i terninger
  • ca. 500 g ferdig kokte kikerter
  • 4 dl kokosmelk
  • ca. 1/2 dl vann
  • ca. 1 ts sukker
  • 1/2-1 lime, saften
  • en raus neve grønnkål, grovt strimlet (eventuelt spinat)
  • salt og pepper
  • frisk koriander
  • limebåter til servering
  • tilbehør etter ønske, for eksempel ris, couscous eller quinoa

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor. Ha kikertene i et dørslag eller lignende og skyll dem under rennende vann.

Finn frem en vid gryte eller stekepanne med høye kanter og fres løken i nøytral olje et par minutter. Tilsett chili, hvitløk og ingefær og la det surre med i ca. ett minutt, før du tilsetter gulrøtter, squash og kikerter. La det surre med et par minutter og tilsett kokosmelk og vann, og la det stå å putre i ca. 15 minutter, til gulrøttene er nesten møre. Smak til med sukker, lime, salt og pepper, til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Tilsett grønnkålen og la det trekke i 3-5 minutter. Strø over frisk koriander og servér med ønsket tilbehør og gjerne en båt lime til å dryppe over retten før den nytes.

SPICY VEGETARGRYTE MED KOKOSMELK, KIKERTER OG GRØNNKÅL

Velbekomme!


,

12 Kommentarer

  1. Guro 10. november 2015 at 19:51 #

    hva kan jeg bruke istendenfor kokosmelk….det er ikke akkurat favoritt her i huset.

    • Lena 11. november 2015 at 00:31 #

      Fløte eller creme fraiche vil nok også gjøre susen

  2. Mette 12. november 2015 at 15:19 #

    Med så mye kokosmelk ble det suppe istedenfor gryterett. Tror jeg ville halvert mengden kokosmelk neste gang.

    • Siv 13. november 2015 at 13:29 #

      Det fungerte helt fint hos meg. Syns nesten det ble litt lite, så jeg tilsatte mer vann.

  3. Heidi 12. november 2015 at 19:46 #

    Vær ikke så god..

  4. Wenche 13. november 2015 at 16:25 #

    Denne likte ikke vi😔 Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men det var lite smak. Prøvde å «spice» den opp med litt ekstra chilli men vi syntes ikke den ble god likevel.

  5. Anita 20. november 2015 at 21:15 #

    Syntes den var kjempegod jeg 🙂

  6. Jo-Terje 27. november 2015 at 13:46 #

    Denne gryta var fantastisk god. Både store å små likte den kjempegodt 👍🏻

  7. Denne var nydelig!!

  8. Koriander 29. februar 2016 at 17:26 #

    Måtte tilsette rød chilipaste for smak!! Mangel lliksom noe…

  9. Martita 30. mars 2017 at 22:47 #

    Tilsatte ekstra currypasta (både rød og gul), mer lime, løk og chili så ble den super!

  10. Linn Hege Grøneng 18. mai 2017 at 12:30 #

    Velg fullfett kokosmelk, dvs kokosmelk med minst 60% innhold av kokos. Light kokosmelk er vannet ut og gir på ingen måte den rikheten som en god kokosmelkgryte kan by på.

Legg igjen en kommentar