SJOKOLADEKAKE MED FLØTEKREM OG BLÅE BÆR

Sjokoladekake

Jeg er svak for alt som inneholder sjokolade og en sjokoladekake var derfor et naturlig valg da jeg skulle bake til fødselsdagen min for noen uker siden. Jeg tok utgangspunkt i den gode, gamle brownieoppskriften min, som denne gangen ble stæsjet opp med fløtekrem, sjokoladeglasur og blåe bær. En ypperlig kake til små og store anledninger! Finn frem:

SJOKOLADEKAKEN

  • 200 g smør
  • 250 g kokesjokolade (gjerne med 55% kakaoinnhold), grovt hakket
  • 4 egg
  • 225 g sukker
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 175 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • melisdryss

FLØTEKREM

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts sukker

SJOKOLADEGLASUR

  • 50 g smør
  • 4 ss melk eller kaffe
  • 3 ss bakekakao
  • 1 ts (ekte) vaniljesukker
  • ca. 200 g melis

DEKOR

  • ca. 100 g bjørnebær
  • ca. 100 g blåbær

Sjokoladekake

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Finn frem en rund kakeform på 24 cm i diameter og pensle og strø formen, eller kle den med bakepapir. Mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Finn krem en tykkbunnet kjele og la smøret smelte over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La sjokoladen smelte og rør det hele godt sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.

Knekk oppi ett egg av gangen. Pass på å røre godt imellom hvert egg. Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt tilslutt i hvetemelet. Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i formen og sett den midt i den forvarmede stekeovnen.

Stekes i 25-30 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk, det skal henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. Avkjøl kaken helt på rist.

Pisk kremfløten og sukkeret til en myk krem (bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper). Del kaken i to og fordel fløtekremen mellom lagene.

Lag sjokoladeglasuren ved å smelte smøret på lav varme. Tilsett melk/kaffe, kakao og vaniljesukker og rør godt sammen. Bruk kjøkkenmaskin (gjerne med k-spade) og tilsett så mye melis som er nødvendig for å få en jevn og fin glasur. Bre glasuren oppå kaken og fordel deretter bærene oppå. Server kaken umiddelbart – og nyyyt!

Sjokoladekake

Kaken smaker best når den er romtemperert, noe som kan være litt utfordrende siden den er fylt med fløtekrem, som jo trives best i kjøleskapet. Dersom du ikke har anledning til å pynte kaken rett før den skal nytes, kan du droppe å fylle fløtekrem mellom lagene og heller servere fløtekremen ved siden av. Det smaker godt det også!

En festvariant av denne kaken finner du her.

Vil du se hvordan jeg lager sjokoladekaken? Ta en titt på denne videoen:

VELBEKOMME!


, , ,

9 Kommentarer

  1. Anja Hallberg 6. november 2015 at 12:09 #

    Inspirerer meg til mange retter ifra bunnen, min bestevenn på kjøkkenet 🙂

  2. Guro 6. november 2015 at 12:09 #

    Tror du det blir for mye med sjokolade med 70% kakao?

    • Anne 6. november 2015 at 21:53 #

      Jeg lurer akkurat på det samme 🙂

    • Marianne 7. november 2015 at 15:55 #

      Neida, aldri feil med 70% sjokolade. Har laget festvarianten flere ganger, alltid med Freia 70% kokesjokolade. Stormende jubel! Nå skal jeg finne en passende anledning for denne varianten.

    • Trine ;) 8. november 2015 at 23:27 #

      Det går fint med 70% kakaoinnhold også. 🙂

  3. Anne 8. november 2015 at 12:07 #

    Smakte fortreffelig. Overraskende lett å lage! Anbefales.

  4. Tobias 25. november 2015 at 13:48 #

    Den ser god ut

  5. Linn 5. januar 2016 at 21:19 #

    Hvordan er det å lage bunnen dagen før? Og hvordan deler man bunnen lettest i to?

    • Trine ;) 5. januar 2016 at 21:20 #

      Det går fint! Jeg bruker brødkniv når jeg deler bunnen i to. Lykke til!

Legg igjen en kommentar