SJOKOLADEKNUTER (VIDEO)

En ny video er publisert på YouTube-kanalen min, nemlig sjokoladeknuter – klikk deg inn på filmen og se hvordan jeg gjør det og bli inspirert!

Jeg humrer litt for meg selv når jeg tenker på dagen da vi spilte inn denne filmen, for det var nok på (sen)sommerens desidert varmeste dag. Vi var 4 voksne + 2 store fotolamper + 2 kamera + 2 stekeovner på kjøkkenet mitt hele dagen – og der var det rimelig hett, kan du tro! Vi holdt på i 10 timer, gjærbaksten hevet over evne og sjokoladefyllet var så flytende og klissete at det levde helt sitt eget liv. Men, det gikk jo bra jo!

Sjokoladeknuter

Når jeg lager sjokoladeknuter tar jeg utgangspunkt i grunnoppskriften på søt gjærdeig og lager i tillegg et sjokoladefyll. Til ca. 24 sjokoladeknuter trenger du omtrent:

 • 1 porsjon søt gjærdeig
 • 125 g mykt smør
 • 100 g (brunt) sukker
 • 2-3 ss bakekakao
 • 1 egg til pensling
 • litt perlesukker til dekor

Lag gjærdeigen etter grunnoppskriften og sett den til forheving i 1-1 1/2 time.

Rør sammen ingrediensene til sjokoladefyllet.

Ha deigen på melet underlag og kjevle den ut til en rektangulær leiv som er ca. 50×50 cm. Fordel sjokoladefyllet utover leiven og brett den ene langsiden inn mot midten, og den andre over – slik at du nå har tre lag med deig (ca. 50×16 cm). Kjevle ut leiven til den er ca. 50×20-25 cm, og del den i remser på tvers, ca. 2-3 cm brede. Tvinn remsen, hold fast i den ene enden og slå en enkel knute på den.

Legg sjokoladeknutene på et bakepapirkledd bakebrett og la dem etterheve under et klede til ca. dobbel størrelse. Det tar ca. 45 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø eventuelt over litt perlesukker. Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), på midterste rille, i ca. 12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden, ovner steker ulikt!

Sjokoladeknuter

Klikk deg inn HER for å se videoen.

VELBEKOMME!


, ,

2 Kommentarer

 1. Karoline 30. oktober 2015 at 09:58 #

  Eg vart så glad av å sjå videoen! Herlig med mykje matglede og snurrane såg jo bare så gode ut. Ha ei fin helg 🙂

 2. Bente Karin 17. november 2015 at 09:21 #

  Sjokoladeknutene mine ble kjempegode. Og så fine. 🙂 De kan virkelig anbefales. Takk for super oppskrift.

Legg igjen en kommentar