KJØLESKAPSGRØT MED KOKOSMELK, BÆR OG NØTTER

Kjøleskapsgrøt med kokosmelk

På travle morgener er det fort gjort å hoppe over frokosten for å spare tid, men det er jo ikke alltid så lurt. Med en god frokost i magen er vi bedre rustet til å møte dagens små og store utfordringer. Havregrøt er en deilig start på dagen, den både metter og smaker kjempegodt, og den aller beste havregrøten lager du kjapt kvelden før. Det tar bare noen få minutter, og dagen etter våkner du til en deilig, søt, syrlig og fuktig havregrøt. «Kjøleskapsgrøt», eller «overnattingsgrøt» som det også kalles, kan varieres i det uendelige, her kommer en variant med kokosmelk, en ny og spennende smak på havregrøten! Til ca. to porsjoner trenger du:

GRØTEN

 • ca. 2 1/2 dl store havregryn
 • 2 dl kokosmelk
 • 1 dl vann
 • ca. 1/4 ts salt
 • ca. 1 ts flytende honning (kan sløyfes)

TOPPING

 • friske bær
 • valnøtter, grovt hakket (evt. mandler/hasselnøtter/granola)

Ha alle ingrediensene til havregrøten i en liten bolle/glass med lokk. Rør godt sammen og sett blandingen i kjøleskapet over natten (eller minst 5 timer). Jeg bruker helst «kremet» kokosmelk fra kartong (2 dl), men bruker du den vanlige typen fra boks må du bruke romtemperert kokosmelk og røre den godt sammen før du tilsetter den i grøten.

Rør litt i grøten før servering og tilsett eventuelt litt mer vann dersom du ønsker en mykere konsistens på grøten din. Topp grøten med bær og/eller frukt etter smak og behag og hakkede nøtter (eller annen krønsj) over grøten, og ringle gjerne litt flytende honning over. Kokosflak smaker også godt til.

Kjøleskapsgrøt med kokosmelk

Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang. Grøten er holdbar flere dager dersom den oppbevares kaldt.

Ønsker du å teste ut flere grøtoppskrifter? Du finner dem samlet HER. Ta gjerne en titt på denne videoen for å se hvordan jeg gjør det.

VELBEKOMME!


,

7 Kommentarer

 1. Jenny 28. oktober 2015 at 13:46 #

  Ser nydelig god ut! 🙂

 2. Marit 29. oktober 2015 at 19:40 #

  Spiser du den kald da?

  • Trine ;) 29. oktober 2015 at 20:22 #

   Ja 🙂

 3. Tone 5. november 2015 at 13:09 #

  Ser spennende ut, og jeg vil gjerne prøve den. Men jeg finner ikke den kokosmelken i butikken. Har du et bilde av kartongen på den du bruker?

 4. Maren 20. januar 2017 at 12:00 #

  Hei!
  Vet du kcal per porsjon?

Legg igjen en kommentar