OSTEKAKE PÅ GLASS MED SMULER OG BRINGEBÆR

I dag er det min dag, og da vil jeg dele oppskrift på en kjapp, enkel og kjempegod dessert fra Trines mat 2, som er ypperlig å servere i både små lag og i mafiasammenkomster. Hvem kan vel motstå et innbydende glass med silkemyk ostekrem, friske bær og litt krønsj? Ikke jeg, i alle fall! I tillegg til at den er god på smak er den også veldig vert-/vertinnevennlig da den gjerne kan forberedes i god tid før den skal serveres, men selve «monteringen» tar du rett før servering. Til ca. 6 porsjoner trenger du omtrent:

SMULDREDEIG

  • 150 g kjeks (for eksempel Digestive eller Kornmo)
  • 100 g mykt smør
  • ½ dl brunt sukker
  • ½ dl hvetemel

OSTEKREM OG BÆR

  • 200 g kremost (naturell)
  • 3-4 ss melis
  • 1 vaniljestang, frøene
  • 3 dl kremfløte
  • 1/2-1 (økologisk) sitron, revet skall
  • ca. 200 g friske bringebær eller andre bær
  • sitronmelisse eller vaniljestangen (uten frø) til dekor
  • melisdryss

Ostekake på glass med smuler og bringebær

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Knus kjeksene (i kjøkkenmaskin med kniver eller putt dem i en pose og knus dem med et kjevle eller lignende). Ikke knus dem helt, la det gjerne være igjen noen litt større biter. Ha kjekssmulene i en liten bolle sammen med smør, sukker og hvetemel. Kna det sammen til en smulete deig, og fordel utover et bakepapirkledd bakebrett. Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter, til kjeksblandingen er gyllen. Rør i blandingen et par ganger underveis og pass på mot slutten slik at det ikke blir brent. Avkjøl. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.

Rør sammen kremost og melis med en kjøkkenmaskin med visper. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha oppi osteblandingen. Tilsett fløten, litt om gangen, og kjør blandingen videre i kjøkkenmaskinen til du har en luftig krem. Smak eventuelt til med mer melis, om nødvendig. Vask sitronen godt og tørk av med et kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det gule) med et zesterjern eller lignende, og ha oppi kremen. Sett kremen kaldt til du skal benytte den. Kremen kan gjerne lages noen timer før du skal servere desserten, og er holdbar et par dager i kjøleskapet.

Rett før servering fordeler du kjekssmuler i bunnen av 6 glass eller dessertskåler, har oppi noen bringebær og fordeler deretter ostekremen over. Dryss resten av bærene oppå, pynt med litt frisk sitronmelisse/litt av vaniljestangen og gi gjerne desserten et lite melisdryss rett før servering.

Ostekake på glass med smuler og bringebær

TIPS

  • Hvis du vil lage en enda enklere versjon av denne desserten kan du for eksempel benytte rester av julebakst eller annen hjemmebakt kjeks, og benytte dem slik de er (uten de øvrige ingrediensene og varmebehandling).

Velbekomme!


, ,

5 Kommentarer

  1. sander og june 13. oktober 2015 at 11:45 #

    gratulerer med dagen! 🙂

  2. Dora 13. oktober 2015 at 21:30 #

    «Din» dag…altså din bursdag?
    I så fall; gratulerer med dagen og gode ønkser for det kommende året.
    Har stor glede (for ikke å snakke om bruk av!) av bloggen din.
    Den er virkelig «matnyttig»;)

  3. Heidi Fagerli 14. oktober 2015 at 12:25 #

    Gratulerer så mye med dagen:-)

  4. Camilla 21. oktober 2015 at 21:03 #

    Om jeg lager dette på morgenen, og skal servere på kvelden, hvordan lagrer jeg kjeksblandingen? I kjøleskap?

    • Sidsel 18. februar 2016 at 06:27 #

      Det lurer jeg også på..

Legg igjen en kommentar