BROWNIE- OG OSTEKAKE MED BRINGEBÆR

IMG_7880

Kombinasjonen brownie, ostekake og bringebær er himmelsk, og her kommer en kjapp, enkel og veldig, veldig god kake som du garantert vil imponere med. Finn frem:

BROWNIEBUNN

  • 225 g smør, smeltet
  • 4 egg
  • 350 g sukker
  • 1/2 ts (ekte) vaniljesukker
  • 90 g hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • ca. 75 g bakekakao

OSTEKAKE + TOPPING

  • 300 g kremost naturell, romtemperert
  • 50 g sukker
  • 1 egg
  • 45 g hvetemel (ca. 4 ss)
  • ca. 125 g friske bringebær

IMG_7806

Sett stekeovnen på 180 grader (over- og undervarme). Smelt smøret og sett det til avkjøling.

Pisk egg og sukker hvitt og luftig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med visp. Tilsett det smeltede (avkjølte) smøret under omrøring, og sikt i hvetemel, vaniljesukker, salt og bakekakao. Visp blandingen til den er godt blandet sammen, men ikke lengre enn nødvendig. Fordel brownierøren i en bakepapirkledd form, ca. 24 x 32 cm.

Pisk sammen kremost, sukker, egg og hvetemel til en jevn røre, og fordel ostemassen forsiktig over browniedeigen. Bruk en gaffel eller lignende og dra et par ganger gjennom deigen for å få en marmorert effekt. Dytt ca. halvparten av bringebærene i deigen. Stekes på rist midt i ovnen i 35-40 minutter, til kaken er så vidt gjennomstekt.

Avkjøl kaken på rist. Fordel resten av bringebærene over kaken før servering, og nyyyt!

IMG_7830

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet på Linda Lomelinos lekre kakebok «Sweet food and photography». Sjekk gjerne ut bloggen hennes Call me cupcake


, ,

27 Kommentarer

  1. Vilde 8. oktober 2015 at 15:15 #

    Hei! Du skriver i fremgangsmåten for ostemassen at man skal blande kremost, smør, egg og hvetemel til en jevn røre. Hvor kommer smøret fra? Hvor mye er det snakk om? Smeltet eller bare mykt? Det står ikke i ingrediensene annet enn de 225 g som skal i brownien 🙂 Driver å baker denne kaken nå, så håper på svar!

    • Trine ;) 9. oktober 2015 at 08:34 #

      Det skal ikke være smør i ostekremen. Jeg har ved en feil skrevet smør istedet for sukker i beskrivelsen av fremgangsmåten. Dette er rettet opp nå.

  2. Kristine 8. oktober 2015 at 15:49 #

    Mmm, denne må jeg prøve! Der det står «pisk sammen kremost, smør, egg og hvetemel», mener du sukker i stedet for smør der?

    • Trine ;) 9. oktober 2015 at 08:35 #

      Ja 🙂

  3. Helene 8. oktober 2015 at 16:56 #

    Hei Trine!
    Denne kaken ser himmelsk ut, og jeg skal bake den i helgen…
    I oversikten over ingredienser i ostekremen står det ikke noe om smør, men i beskrivelsen står det «pisk sammen kremost, smør…» så da lurer jeg på hvor mye smør som skal være i ostekremen?
    Takk for gode oppskrifter og inspirasjon.
    Hilsen Helene

  4. Marlene 8. oktober 2015 at 17:40 #

    Hei. Held på å bake denne kaka no. Kor mykje smør skal det vere i ostekaka? Står at ein skal blande kremost, smør osv, men står ikkje kor mykje smør. 🙂

  5. Guro 8. oktober 2015 at 20:44 #

    Kan denne lages som muffins?

  6. Merete 9. oktober 2015 at 10:41 #

    Står midt i bakingen og lurer på om det stemmer at oppskriften er uten bakepulver?

    • Trine ;) 9. oktober 2015 at 11:02 #

      Ja 🙂

  7. Kamilla 9. oktober 2015 at 11:57 #

    Vet noen om det er mulig å erstatte melet i denne med glutenfritt mel uten at det gjør noe? Trine?

    • Johanne 9. oktober 2015 at 15:14 #

      Jeg har ikke bakt akkurat denne kaka, men det har alltid gått fint hos meg å erstatte med samme mengde glutenfritt mel. Bruker helst semper mix eller toro lys melblanding 🙂

      • Kamilla 9. oktober 2015 at 15:23 #

        Ok, da prøver jeg på det! Tusen takk for svaret 🙂

    • Johanne 9. oktober 2015 at 15:16 #

      Jeg har ikke bakt akkurat denne kaka, men jeg pleier å erstatte vanlig mel med samme mengde glutenfritt mel i alle slags kakeoppskrifter, og det går helt fint! Jeg bruker helst semper mix eller toro lys melblanding.

  8. Sunniva 9. oktober 2015 at 14:31 #

    Hei. Kan man lage røra på forhånd og oppbevare den i kjøleskapet noen timer før steking?

  9. Lena 10. oktober 2015 at 09:01 #

    Kan den fryses?

  10. linn 10. oktober 2015 at 12:52 #

    Kan den fryses? Og kan den lages som langpanne?

  11. Frodek 10. oktober 2015 at 19:39 #

    Lagde denne kaken nå med så store forventninger. Men den var jo overhodet ikke god!!!! Er det bare meg men burde den ikke vært mye søtere????

  12. Gull Øzger 11. oktober 2015 at 11:13 #

    Hei Trine, jeg bakte denne kaka i går og syns oppskriften er et bra utgangspunkt for en oste/brownies kake. Jeg bakte den med smøreost fra coop, det tror jeg ikke jeg kommer til å gjøre igjen. Ostekremen ble ikke syrlig nok mot den deilig bitre kakaosmaken. Her tror jeg at philadelphia eller tine naturell fungere bedre, så hvilken ostetype du velger er absolutt viktig, tror jeg da 🙂 Jeg tror at neste gang vanilje eller annen smak i ostekremen (sitronskall/lime?). Eller kanskje bare kjøre alle bringebærene i deigen,hvis ikke det gjør deigen for bløt ? Så lurte jeg på om mengden ostekrem kan økes til 1,5 altså en og en halv i forhold til det som står i oppskriften ? Takk 🙂 🙂

  13. Mari 13. oktober 2015 at 10:24 #

    Kan man erstatte bringebær med sjokoladebiter?

  14. Karoline 5. november 2015 at 13:19 #

    Kan kaken fryses? Liker og bruker bloggen din veldig mye 👍👍

  15. Maya 10. november 2015 at 11:34 #

    Jeg laget denne kaken nå. Har flere ganger laget oppskriften din av brownies med oreokrem, til veldig stor fornøyelse. Synes denne virket som en lignende men litt mindre tidkrevende variant hvis man ikke har like mye overskudd og tid

    Kjempegod kake. Jeg synes ikke brownies deigen er for bitter, slik noen nevner i kommentarfeltet. Men det kommer kanskje an på kakaoen man bruker. Jeg brukte Freia Bakekakao. Synes den balanserte resten av kaken godt. Bringebær, sjokolade og ostefyll er en super kombo!

  16. Susan 22. november 2015 at 22:14 #

    Jeg laget denne kaken i forbindelse med et venneselskap. Brukte de beste ingredienser, og fulgte oppskriften til punkt og prikke. Det ble en ok kake, men synes dessverre ikke det var verdt tiden og strevet. Den tunge ostekremen og den tørre brownisen virker rett og slett ikke å være en smakfull kombinasjon.

  17. ingrid 11. februar 2016 at 21:04 #

    Så flaks at jeg fant denne oppskriften! Jeg er ikke noen «kakebaker», men nå er jeg det plutselig likevel 🙂

  18. Kristina Reinertsen 10. mars 2016 at 20:05 #

    Utrolig god!!

  19. Anett 4. april 2016 at 12:14 #

    Hvordan ser «ekte» vaniljesukker ut? Jeg har ekte vaniljepulver – men av vaniljesukker kjenner jeg kun den gamle rød/blå boksen ?

  20. Linda Pettersen 18. august 2016 at 18:58 #

    Stemmer det med kun 90 gr hvetemel i browniesoppskriften?

  21. Maiken 21. august 2016 at 21:28 #

    Hei!

    Kaken ble veldig god, og lett oppskrift var det også!

    Går det an og evt doble oppskriften og lage i langpanne, eller blir det for mye røre?

Legg igjen en kommentar