KJØLESKAPSGRØT MED EPLE, KANEL OG NØTTER

Tilslørte bondepiker

Å starte dagen med deilig, sunn og næringsrik grøt trenger slett ikke å være noe styr. I alle fall ikke dersom du rører sammen grøten kvelden før og lar den overnatte i kjøleskapet. Havregrøten kan varieres i det uendelige, som for eksempel med eple, som i denne oppskriften. Ta gjerne en titt på DENNE videoen, hvor jeg viser hvordan jeg lager grøten.

Til en stor eller to små porsjoner trenger du omtrent:

GRØTEN

  • ca. 2 1/2 dl store havregryn
  • 2 dl eplejuice
  • 1 dl (gresk) yoghurt
  • ca. 1/4 ts salt
  • ca. 1 ts flytende honning (kan sløyfes)
  • malt kanel

TOPPING

  • 1/2 eple, revet eller skjært i biter
  • hasselnøtter, grovt hakket (evt. mandler/valnøtter/granola)
  • blåbær eller andre bær (kan sløyfes)

Ha alle ingrediensene til havregrøten i en liten bolle/glass med lokk. Rør godt sammen, smak til med kanel og sett blandingen i kjøleskapet over natten (eller ca. 5 timer).

Rør litt i grøten før servering og tilsett eventuelt litt mer eplejuice/yoghurt dersom du ønsker en mykere konsistens på grøten din. Rør eventuelt revet eple inn i grøten eller fordel eplebitene på toppen. Ha deretter grovt hakkede hasselnøtter eller annen krønsj over grøten – og gjerne noen friske (blå)bær.

CARPE DIEM!

Alle grøtoppskriftene på bloggen finner du samlet her


, ,

10 Kommentarer

  1. Linda 22. september 2015 at 00:47 #

    Denne ser kjempegod ut og skal prøves en dag. Lurer på hvor du kjøper glassene med lokk? Og hvilken eplejuice bruker du?

    • Ivar 15. august 2016 at 21:49 #

      Jeg testet nettopp å blande ingrediensene til grøten (uten topping) i dette glasset:
      http://www.cg.no/glass-m-hengslet-lokk-0-4l

      Det gikk helt fint. En 5-6 cm igjen på toppen så skal nok få plass til topping i morgen tidlig også.

      Jobbet litt med å finne et glass av passe størrelse med et lokk jeg føler jeg kan stole på. Her er det hengsel og gummipakning og tipper det skal gå greit å spise ut av det også.

  2. Katrine 22. september 2015 at 13:25 #

    Testet den i dag. veldig god og deilig konsistens. kan jo varieres i det uendelige med topping og bær:-)

  3. Wenche Eiklid 22. september 2015 at 16:54 #

    Kjøleskapgrøten så veldig god ut, men skal den ikke kokes? Vennlig hilsen Wenche

    • Trine ;) 22. september 2015 at 23:37 #

      Nei, den skal ikke kokes. Bare stå å svelle i kjøleskapet noen timer 🙂

  4. Katrine 23. september 2015 at 13:30 #

    Hvor lang holdbarhet anbefaler du? Jeg har spist den etter 3 dager og virket fortsatt fin.

  5. Emilie 24. september 2015 at 17:01 #

    Hvor får man kjøpt slike glass? 😀

  6. Anne Sofie 10. oktober 2015 at 14:49 #

    Denne grøten er helt nydelig😃 Jeg har fått helt dilla! Har jordbær og blåbær på. Tusen takk Trine for alle de kjempegode oppskriftene dine😃 Jeg er STOR fan😃

  7. Aud 26. april 2016 at 22:19 #

    Hei. Den så jo veldig god ut😊Hvor mange kalorier, karbohydrater, OL har en porsjon? Hvor mange gram er en porsjon?

Legg igjen en kommentar