Hvem klarer vel å motstå lune, saftige sjokoladeboller? Ikke jeg, i alle fall!

Ingredienser

Bolledeig

900 g hvetemel (ca.)
5 dl melk
25 g fersk gjær eller 1/2-1 pose tørrgjær
125-150 g sukker
1 ts malt kardemomme
1/4-1/2 ts salt
1 egg
150 g smør , i terninger
150 g mørk sjokolade i biter (sjokoladeknapper eller hakket sjokolade)

Til pensling

1 egg , sammenvispet

SLIK GJØR DU

Lag gjærdeigen etter denne oppskriften og tilsett sjokoladen helt til slutt, og kjør deigen noen sekunder ekstra, til sjokoladen er jevnt fordelt i deigen. La deigen deretter heve i ca. en time, til den har dobbel størrelse.

Sjokoladeboller

Ha deigen på melet underlag og del den opp i ca. 24 jevnstore biter. Trill til runde boller og fordel dem på 2-3 bakepapirkledde bakebrett. La dem heve under klede i ca. 45 minutter.

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), på midterste rille, i 10-12 minutter. Avkjøles på rist. Nytes gjerne lunkne, sammen med en god kopp kaffe eller et glass melk.

Sjokoladeboller

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette var gode boller. Hadde i melkesjokolade istedenfor kokesjokolade, da ble de farlig gode! brannt meg litt på å elte sjokoladen inn med kjøkkenmaskinen, da sjokoladebitene smeltet og fordelte seg jevnt i deigen. Så den safe måten har blitt å ha i sjokoladebitene i når man triller bollene, 2 -3 biter i hver bolle:)

  2. Jeg ser flere og flere bytter ut sukker med melis i gjærbakst. Vet du hvorfor, og har du selv noe erfaring med dette?

  3. Jeg har laget denne sjokolade boller idag – og de ble så gode! Beste sjokolade boller jeg har smakt! Tusen takk!

  4. Skal bake til stort barneselskap, og der er det en som ikke tåler egg. Penslinga er jo ok å finne alternativ til, men har du (eller noen andre) tips til om jeg kan kutte ut egget eller bytte det ut med noe?

Leave a Reply to Nina Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste