FISKEPINNER MED RÅKOSTSALAT OG CHILIMAJONES

Fiskepinner med råkostsalat og chilimajones

De aller beste fiskepinnene lager du enkelt selv, og det trenger slett ikke å ta så lang tid. Sett gjerne resten av familien i arbeid, slik at en kan skrelle poteter, en annen lager råkostsalaten, mens tredjemann lager fiskepinnene – så går det unna på null komma niks! Nå du skal lage fiskepinner trenger du fisk, hvetemel, egg og litt krønsj. Prøv det selv, det er enklere enn du tror.

FISKEPINNER (ca. 4 porsjoner)

  • 600-700 g torskefilet
  • 3 ss hvetemel
  • ca. 3/4 ts salt
  • ca. 1/4 ts nykvernet sort pepper
  • 2 egg, sammenvispet
  • ca. 100 g brødrasp eller griljermel

FARGERIK RÅKOSTSALAT

  • 3-4 (regnbue)gulrøtter, revet
  • 1 syrlig eple, revet
  • 1/2 lime, saft og revet skall (smak til)
  • litt sukker
  • salt og pepper

CHILIMAJONES

  • 100-150 g majones
  • 2-3 ss sweet chilisaus (smak til)

TILBEHØR

  • ris eller poteter

Kok potetene møre eller tilbered risen etter anvisningen på emballasjen.

Riv gulrøtter og epler på den groveste delen av råkostjernet og ha dem i en liten bolle. Vask limen, tørk den med litt kjøkkenpapir og riv skallet (kun det grønne). Drypp ca. halvparten av limesaften over de revne grønnsakene. Smak til med litt sukker, salt og pepper, og eventuelt litt mer limesaft.

IMG_6824

Del torsken i jevnstore biter. Finn frem tre vide skåler. Ha hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen eggene i den andre, og ha brødrasp/griljermel i den tredje. Sånn, nå er du klar til å panere!

Vend fiskebitene først i melblandingen slik at den er helt dekket av mel, og ha den deretter oppi eggeblandingen – før du til slutt dypper den oppi brødrasp/griljermel slik at fisken har et jevnt lag over det hele. Legg den panerte fisken på en ren, stor tallerken, og gjør det samme med resten av fiskebitene.

2015-08 Panert torsk med råkostsalat og chilimajones

Finn frem en vid stekepanne. Stek fisken (i to omganger) i litt nøytral olje, til den er gyllen og fin på begge sider, og fisken er ferdig stekt.

Rør sammen majones og sweet chilisaus. Smak deg frem til du får ønsket styrke på chilimajonesen din.

Server fiskepinnene umiddelbart, med råkostsalaten, chilimajonesen og poteter/ris som tilbehør.

Fiskepinner med råkostsalat og chilimajones

VELBEKOMME!


, ,

17 Kommentarer

  1. Tine 27. august 2015 at 14:52 #

    Hei!

    Må bare si at jeg synes du er fantastisk flink!! Jeg følger bloggen din og har også boka di, jeg prøver ut mange av oppskriftene dine og lykkes faktisk hver gang,mange har blitt favoritter, det som gjør dine oppskrifter så bra er smaksammensetningen av helt vanlige råvarer, men noen få ganger er det inndigrenser som jeg ikke har hørt om og da savner jeg at du kan skrive hvor de er å få kjøpt,
    Lykke til videre !

  2. Lise 28. august 2015 at 18:09 #

    Denne så god ut, skal prøves!
    Fiskepinner er veldig godt, hvis man lager dem selv. Denne varianten er populær her i huset:
    https://www.coop.se/Recept–mat/Recept/k/kokospanerad-fisk-med-sweet-chili-och-lime/

  3. anne m 28. august 2015 at 22:11 #

    hvor kjøper du de japanske brødsmulene?

    • Helen 4. september 2015 at 10:14 #

      Du kan også knuse cornflakes og bruke istedet for den japanske brødsmule varianten. Supergodt!

  4. vivian 29. august 2015 at 14:28 #

    De har saitaku merket på Meny, på alt sushi ting. Så sikkert der du kan få tak i brødrasp også.

  5. Anje 1. september 2015 at 14:18 #

    Nam! Dette var supergodt 🙂

  6. Camilla 4. september 2015 at 08:55 #

    Lagde denne i går. Fantastisk god! Super enkelt og såååå godt!!
    Min mann sier han ikke liker fisk, men sette slukte han😄😄👍🏻👍🏻

    Takk!

  7. Andreas 6. september 2015 at 11:38 #

    Lagde denne forleden med hjemmelaget potet/pastinakk stappe til. Fantastisk god og såå enkel! Takk Trine! 🙂

  8. Kristin 8. september 2015 at 18:37 #

    Utrolig god rett!!

  9. Brith-Heidi 23. november 2015 at 17:20 #

    Hei. Hjemmelaget fiskepinner falt i smak her i huset også. Jeg byttet ut hvetemel med rugmel (hadde bare finmalt, men kan bruke grov også) og da trengte jeg ikke brødrasp. Det grove melet gjør det samme. Var helt nydelig…..

  10. Christel 15. desember 2015 at 08:45 #

    Enkelt og veldig godt 🙂 Til meg selv, om ikke tåler hvete, brukte jeg sammalt grov spelt, ingen brødrasp. Det funket også veldig bra 🙂

  11. Sølvi 6. september 2016 at 18:11 #

    Veldig godt😀Men hvor kjøper vi den brødrasp du bruker?

    • Trine ;) 6. september 2016 at 18:49 #

      Det står helt til slutt i innlegget…

  12. Emilia 16. september 2016 at 18:02 #

    Jeg har ikke egg, kun melk. Tror du det er mulig uten?

  13. Trine H. 30. oktober 2016 at 20:25 #

    Har masse seifilet i frysen. Går like bra det? Eller må det være torsk til panko paneringen??

    • Trine ;) 30. oktober 2016 at 21:32 #

      Du kan fint benytte seifilet istedet!

  14. Åsmund 20. februar 2017 at 21:24 #

    Fantastisk godt!

Legg igjen en kommentar