SOYAMARINERT LAKS MED AGURK- OG EPLESALAT

Soyamarinert laks med agurk- og eplesalat

Endelig er jeg i gang med nye bloggoppskrifter etter en lang og deilig sommerferie! Det ble virkelig en pangstart etter ferien, hvor alt skjedde på en gang: lansering av Trines mat 2, innspilling av nye YouTube-filmer, intervjuer, diverse avgjørelser knyttet til oppussing av og kjøkkeninnredning til det nye matverkstedet, skolestart for junior – og midt oppi dette gikk vi hen og kjøpte oss ny hytte. Da ble det smått med tid til å eksperimentere med nye retter, og i alle fall ikke tid til å notere og fotografere underveis. Men, på selveste lanseringsdagen så var det rett og slett en ledig ettermiddag, og da kunne jeg gjøre det som jeg lenge har savnet, nemlig å pusle på kjøkkenet, smake, notere, fotografere og nyte. Valget falt på en enkel lakserett med soyasaus, og med en frisk agurk- og eplesalat til. Da maten var klar til å nytes, så unnet vi oss et glass hvitvin til, for å feire at Trines mat 2 endelig var på plass i butikkhyllene. Prøv denne smakfulle lakseretten du også! Til ca. 4 porsjoner trenger du:

SOYAMARINERT LAKS

  • 600-700 g laksefilet, i porsjonsstykker
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1-2 ts flytende honning
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss revet ingefær
  • 1/2 rød chili eller mer, finhakket
  • 1/2 lime, revet skall og saft

AGURK- OG EPLESALAT

  • 1 agurk, i tynne strimler
  • 1 grønt eple, i tynne staver
  • 2 vårløk, i tynne strimler
  • 2-3 reddiker, i tynne skiver
  • ca. 1 dl matyoghurt/yoghurt naturell
  • 1 ss god olivenolje
  • 1/4-1/2 lime, saften
  • salt og pepper
  • ca. 1 ts sorte sesamfrø (kan sløyfes)
  • frisk koriander

TILBEHØR

  • ris (for eksempel villris), tilberedt etter anvisningen på emballasjen.

Soyamarinert laks med agurk- og eplesalat

Fordel laksestykkene i en smurt ildfast form. Rør sammen ingrediensene til soyasausen og smak til med chili og limesaft. Fordel soyasausen over laksestykkene. Stekes ved 175 grader (over- og undervarme) i ca. 10 minutter. Laksen skal fortsatt ha en «rosa» kjerne.

Soyamarinert laks med agurk- og eplesalat

Mens laksen koser seg i ovnen lager du salaten. Del agurken i to, bruk en teskje og skrap ut den bløte kjernen i midten. Skjær opp agurken i tynne strimler og ha dem i en liten salatbolle eller lignende. Skjær også opp de øvrige ingrediensene som angitt og ha dem i bollen. Rør sammen yoghurt og olivenolje, og smak til med lime, salt og pepper. Vend dressingen forsiktig inn i salaten og strø gjerne litt sorte sesamfrø og noen blader frisk koriander over salaten til slutt.

Soyamarinert laks med agurk- og eplesalat

Server laksen sammen med salaten og risen. Ha gjerne soyasausen i en liten skål ved siden av, drypp over laksen – og nyyyt!

Soyamarinert laks med agurk- og eplesalat

VELBEKOMME!


, , , , ,

14 Kommentarer

  1. Merete 21. august 2015 at 22:28 #

    Prøvde denne oppskriften i dag. Enkel å lage og smakte fortreffelig. Takk 🙂

  2. Ingri-H 24. august 2015 at 10:47 #

    Supergodt! Og veldig enkelt. Ny favoritt.

  3. Anita 24. august 2015 at 18:52 #

    Nydeleg godt!! ☺️ Tusen takk for alle fantastiske oppskrifter! Eg brukar nesten berre dine no – eg er heilfrelst 😍

  4. Trine 25. august 2015 at 13:32 #

    Hei

    Gleder meg til å prøve denne. Vet du om man kan bruke en annen olje enn sesamolje?

  5. Bernt 27. august 2015 at 10:07 #

    Vi har begynt å prøve flere av rettene i ukemenyene i det siste, og i dag sto denne for tur. Vi manglet dessverre sesamolje, vårløk og skulle gjerne hatt litt mer lime….men til tross for dette ble det veldig god mat!
    Ser det er spurt om man kan bruke annen olje over, og jeg kan bekrefte at det går helt fint uten(!) Sjeldent at vi gjør nøyaktig som det står… Ettåringen spiste alt med stor apetitt, og treåringen vil helst skrape av alt i soyasausen (hvitløk, chili, mm.), men spiste deretter alt. Takk for forslaget!

  6. Bjørg 27. august 2015 at 22:38 #

    Laget denne tidl. i uken – kjempegodt!

  7. Mari Solbakken 30. september 2015 at 14:21 #

    Kan også bytte ut agurken i salaten med vanlig hodekål, ca en kvart ut fra denne oppskrifta – kjempegodt for oss som er glad i rå kål! 👌🏻

  8. Pia 16. oktober 2015 at 22:35 #

    Denne var skikkelig god! En klar topp tre lakserett fra nå av:)

  9. Mari Emilie 21. oktober 2015 at 18:42 #

    «Jeg vil ha sånn på bursdagen min!» sier mamma entusiastisk idet hun hun skraper tallerkenen sin for den siste laksebiten.

    Dette var så sinnssykt godt, Trine! En lakserett med skikkelig preg av sushi og med en supergod og lett salat ved siden av! Kan det bli bedre!? 🙂

  10. Marit 17. november 2015 at 20:07 #

    Denne matretten anbefales👍. Nydelige smaker og enkel å lage!

  11. Kari 1. desember 2015 at 16:54 #

    Knallgodt! Særlig om man erstatter sojasausen med søt sojasaus! Anbefales!

  12. Heidi 28. juli 2016 at 11:44 #

    Denne var en fulltreffer. Kjempegodt! Takk for mange gode oppskrifter 🙂

  13. Hanne 14. oktober 2016 at 00:45 #

    Prøvde denne til middag i dag. Byttet ut agurk og eplesalaten med wokede grønnsaker. Det var knall godt og kommer til å bli en klassiker her i huset. Tusen takk for oppskrift 😊

  14. Eva 19. november 2016 at 16:06 #

    Denne er en stor suksess i familien! tusen takk for nok en fantastisk oppskrift.

Legg igjen en kommentar