FREDAGSTACO MED GUACAMOLE OG MANGOSALSA

fredagstaco

Taco er fredagsmat nummer en for mange. Den beste tacoen er den du lager selv! Det er slett ikke så vanskelig eller spesielt tidkrevende, og smaker så uendelig mye bedre enn den bortekjøpte varianten. Dessuten er det mye sunnere. Start gjerne med å lage ditt eget tacokrydder, se her (en av de mest populære oppskriftene på bloggen). Det du får til overs kan du oppbevare på et tett glass – til neste gang det står tex-mex på menyen, og mange ganger deretter. Til et tacomåltid til ca. 4 trenger du omtrent:

TACOFYLL MED KJØTTDEIG, GULROT OG BØNNER

  • 500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • smør eller olje til steking
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1 liten grønn paprika, i terninger
  • 2-3 hvitløksfedd, finhakket
  • ca. 1/2 rød chili, finhakket (smak til)
  • 1 1/2-2 ss hjemmelaget tacokrydder (smak til)
  • 1 stor gulrot, revet
  • 3/4 boks hermetiske tomater, hakket
  • eventuelt litt sukker
  • 200 g sorte bønner (hermetiske)
  • frisk koriander, grovt hakket

MANGOSALSA

  • 1 mango, i terninger
  • 1 rødløk, i små terninger
  • ½ rød chili, finhakket
  • ½ lime, saften
  • salt og pepper
  • frisk koriander, finstrimlet

GUACAMOLE

  • 1 moden avokado
  • saften av 1/4-1/2 lime
  • ca. 1/4 rød chili, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og pepper

FORSLAG TIL TILBEHØR

  • tacoskjell eller tortillas
  • revet ost
  • rømme
  • salatblader, grovt snittet
  • tomatsalsa

fredagstaco

Fres løk, grønn paprika, hvitløk og chili i smør eller olje til løken er blank og myk. Sett til side. Stek kjøttdeigen og strø ca. 1 ss av tacokrydderet over. Bland godt sammen. Etter et par minutter tilsetter du løkblandingen og revet gulrot, og lar det stå å surre et par minutter. Tilsett hermetiske tomater og la det stå å putre ca. 5 minutter på lav varme. Tilsett bønnene og smak til med sukker og smak til med mer tacokrydder til du får ønsket styrke. Tacofyllet er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og bønnene er varme. Kjøttdeigen kan gjerne byttes ut med for eksempel strimlet kylling eller biffkjøtt.

Bland sammen alle ingrediensene til mangosalsaen. La gjerne salsaen stå å trekke litt før servering, slik at alle de gode smakene får satt seg. Smak til med salt, pepper og frisk koriander.

Del avokadoen i to, ta ut steinen og grav ut fruktkjøttet med en skje. Mos avokadoen med en gaffel eller bruk en stavmikser, og press over limesaften. Tilsett chilien og smak til med salt pepper og eventuelt mer limesaft. La gjerne avokadosteinen ligge oppi guacamolen frem til servering slik at du unngår at avokadoen blir misfarget.

Ha tacofyllet i tacoskjell eller tortillas, og tilsett tilbehør, guacamole og mangosalsa etter smak og behag.

fredagstaco

ENJOY!


, ,

16 Kommentarer

  1. Kort&Søm 14. august 2015 at 21:47 #

    Ser veldig godt ut 🙂

  2. Anne-Charlotte Braastad 21. august 2015 at 13:57 #

    Hei og takk for gode tips og retter. Er ofte inne på bloggen din og henter middagstips.

    Idag står Taco på menyen faktisk, men hvor finner jeg oppskriften på hjemmelaget tacokrydder

    • Trine ;) 21. august 2015 at 14:26 #

      Det er linket til tacokrydderet innledningsvis, og nå la jeg også inn en link i ingredienslisten. Lykke til! 🙂

  3. Linda 8. november 2015 at 16:33 #

    Lagde dette igår, utrooooolig godt!! Glemte å ha i bønner og droppa chili denne gang siden jeg ikke visste hvor sterkt krydderet var. Skal definitivt lage denne tacovarianten fra nå av, du er suuuperflink!!

  4. Lisbeth 27. november 2015 at 14:46 #

    Hei.
    Skal lage taco til 20 personer. Hvor mye må jeg ha av tilbehør( mangosalsa, guacamole) ?

  5. Marit Stavland 19. september 2016 at 15:28 #

    Hallo Trine – har du oppskrift på de flotte bær-snurrene som er avbildet på meldingen om konkurransen som vi fikk I dag? Mvh Marit

    • Trine ;) 19. september 2016 at 15:30 #

      Du finner dem i den andre kokeboken min, Trines mat 2.

  6. Line 23. september 2016 at 15:43 #

    Tacos var en av mine favoritter da jeg dro p[ tur til Mexico, det var så kjempe smakfullt og bare digg! Takk for oppskriften, dens skal ikke havne blant de andre! Også lurer jeg på om det er kaloririkt, jeg kom tilbake med noen ekstra kilo fra Mexico forresten 😀 Nå tar jeg garcinia cambogia tilskudd mpot overvekt, men hvem vet…

  7. Tor Ivar 8. oktober 2016 at 10:26 #

    Strålende godt. Rike smaker og å lage egen krydderblanding helt topp, også fordi ungene lærer hva de spiser, at det er raskt å lage skikkelig mat fra bunnen, og unngå pulvertullet!

  8. Mari 4. januar 2017 at 18:17 #

    Skal prøve meg på hjemma laga guacamole( har prøvd før men ikke din versjon) og mango salsaen! Gleder meg til taco etter all jule middag! Ps. Digger taco krydderet ditt, og skal lage det og i morgen=) nam nam!

  9. Anne Elisabeth 4. februar 2017 at 19:33 #

    Utrolig godt! Kan ikke se at det står når du skal putti i grønn paprika i oppskriften. Jeg putten den i sammen med gulroten. Ellers vil jeg si at du har utrolig brukervennlige oppskrifter som gjør det enkelt å lage god mat.

  10. Selg alt og lev! 5. februar 2017 at 09:18 #

    Denne oppskriften var god. Jeg får bruke den som fredagstaco når vi flytter til Nicaragua!

  11. linda 5. februar 2017 at 09:19 #

    Takk for gode oppskrifter!

  12. Marie 28. juli 2017 at 19:16 #

    Heisann! Dette blir alltid godt…har gått etter oppskriften din mange ganger! Men -det står i ingrediensene at man skal ha i en liten grønn paprika, men ingen forklaring på hvordan den skal brukes…? Skal den stekes i lag med løken? Eller spises rå som topping? 😝

    • Trine ;) 31. juli 2017 at 18:23 #

      Paprikaen skal stekes sammen med løken. Oppskriften er nå oppdatert, takk for at du sa ifra! 🙂

  13. Julia 18. august 2017 at 14:23 #

    Hei, kan dette fryses? Veldig godt, men mye til to porsjoner:-)

Legg igjen en kommentar