GRILLET LAKS MED HJERTESALAT OG EPLESALSA

GRILLET LAKS MED HJERTESALAT OG EPLESALSA

Vi er på hytta og da tilberedes og nytes mesteparten av maten ute, uansett vær (nesten). Denne deilige lakseretten med grillet hjertesalat, eple- og myntesalsa og grillede nypoteter så dagens lys på en varm solskinnsdag – en kjapp, lett og deilig sommerrett med gode smaker som virkelig kan anbefales. Til fire trenger du omtrent:

GRILLET LAKS

  • 600-800 g laksefilet, i porsjonsstykker
  • 1/2 sitron, saften
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • aluminiumsfolie

EPLE- OG MYNTESALSA

  • 2-3 epler, i staver
  • 1 dl (lett)rømme
  • 1/2 dl majones
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper
  • 1-2 ss finstrimlet mynte

GRILLET HJERTESALAT

  • 2 hjertesalat, delt i to
  • 1/2 dl god olivenolje
  • 1/4-1/2 sitron, saften
  • salt og pepper

GRILLEDE NYPOTETER

  • nypoteter, kokt i lettsaltet vann i ca. 15 minutter
  • grillspyd

GRILLET LAKS MED HJERTESALAT OG EPLESALSA

Gjør alt klart og dekk bordet før du setter i gang å grille, for det går fort når du først setter i gang.

Skjær opp eplene i staver (behold gjerne skallet på). Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med sitron, salt, pepper og frisk mynte. Bland sammen dressingen og eplene, og vend det forsiktig sammen.

Del hjertesalaten i to på langs. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten.

Skjær opp laksen i jevnstore porsjonstykker, pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper.

Kok potetene til de er nesten møre, og tre dem på grillspyd. Grilles til de er møre og har fått en gyllen overflate.

Pensle aluminiumsfolien og legg den på grillen. Fordel laksestykkene med skinnsiden ned oppå folien, og grill fiskestykkene i noen minutter, før du snur dem forsiktig med en stekespade eller lignende. Drypp litt sitronsaft over og la fisken grille ferdig. Pass på å ikke grille den for lenge, for da kan den bli tørr.

Legg også hjertesalaten på grillen, med snittflaten ned. La den grille til den er varm og har fått litt farge, og snu den deretter og grill på den andre siden også. Legg deretter salaten på et fat eller lignende med snittflaten opp, og fordel deretter vinaigretten over.

IMG_4803

Server laksen umiddelbart sammen med hjertesalat, eplesalsaen og de grillede nypotetene- og nyyyt!

Velbekomme!


, , ,

3 Kommentarer

  1. Anne-Carine Vik Hansen 20. juli 2015 at 16:17 #

    Denne retten var/er himmelsk.Eplesalat ved siden av laks og stekt hjertesalat gjorde susen.Anbefales

  2. Kr 21. november 2015 at 16:27 #

    Super blogg! Hvordan anbefaler du å tilberede hjertesalat i ovnen?!

  3. Mariane sandholdt 28. juli 2016 at 20:11 #

    Nydelig rett, eplesalaten var veldig god. Men jeg kommer nok til å bytte ut hjertesalaten med noen andre grønnsaker.
    Bruker blokken nesten hverdag. Super oppskrifter😊

Legg igjen en kommentar