PIZZA MED ITALIENSK SALAMI OG OLIVEN

Pizza med italiensk salami

Hurra, det er fredag og pizzadag! Pizzaen har i dag blitt smaksatt med deilig italiensk salami, tomater, mozzarella og oliven. Prøv det du også! Oppskriften gir to tynne pizzaer som metter ca. 3 personer. Finn frem:

PIZZABUNN

 • 375 g pizzamel eller siktet hvetemel
 • ca. 10 g fersk gjær eller 1/3 pose tørrgjær
 • 1/4 ts sukker
 • 1/2 ts salt
 • 2 1/2 dl vann (ca. 25 grader)
 • 1 ss olivenolje

PIZZASAUS OG GARNITYR

 • 1 porsjon pizzasaus
 • ca. 100 g italiensk salami, i tynne skiver
 • 1 mozzarella
 • 8-10 cherrytomater, i tynne skiver
 • 8-10 sorte oliven, i skiver
 • frisk oregano, hvis du har

Ha mel, salt, sukker, gjær og vannet i bakebollen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca. 10 minutter. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Tilsett olivenolje og elt i 2-3 minutter til, til du har en fin og smidig deig. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen etterheve til ca. dobbel størrelse. Det tar en times tid, men du kan gjerne la den stå enda lengre om du har tid.

Har du ikke kjøkkenmaskin kan du fint bruke hendene. Bland alt det tørre i bakebollen (men hold igjen på litt av melet) og lag en grop i midten. Rør ut gjæren i litt av væsken og tilsett gjærblandingen, resten av væsken og olivenoljen i gropen. Rør med en sleiv eller lignende fra midten og utover, til deigen er godt blandet. Elt deretter så mye du bare orker.

Møllerens pizzamel

Jeg pleier å benytte bakestål når jeg steker pizza, men du kan benytte bakestein eller stekeovnens bakebrett også. Sett bakestålet/pizzasteinen/bakebrettet midt i stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme). Når det har vært i ovnen i ca. 40 minutter etter at termostaten slo seg av – kan du sette i gang å bake ut pizzaen(e). Finn frem ingrediensene du har tenkt å benytte til garnityr, slik at du har alt klart før du setter i gang. Jeg benyttet pizzasaus, italiensk salami, cherrytomater, mozzarella og oliven til denne pizzaen.

Pizza med italiensk salami

Ha deigen på melstrødd bakebord, del den i to like store deler, og kjevle deigen tynt utover. Jeg foretrekker å legge deigen på en pizzaspade (husk å gni den inn med mel før du legger deigen forsiktig oppå). Beveg spaden litt frem og tilbake for å forsikre deg om at pizzabunnen glir på melet slik at den lett kan overføres til bakestålet. Du kan også legge deigen på et bakepapirkledd stekebrett (se nærmere beskrivelse nedenfor). Fordel pizzasaus og garnityr over, og la deretter pizzaen umiddelbart gli ned på det varme underlaget. (Dersom du benytter bakepapir og stekebrett kan du holde stekebrettet tett inntil bakestålet/stekebrettet og dra i bakepapiret slik at du får lirket pizzaen og bakepapiret over på bakestålet. Pass på så du ikke brenner deg! Etter 2-3 minutter napper du ut bakepapiret og lar pizzaen steke ferdig.)

Pizza med italiensk salami

Stek pizzaen til den er ferdig. Det tar alt fra 4 minutter og oppover, avhengig av hvor høy temperatur stekeovnen din har og hva du steker bunnen på. Mitt beste råd er å følge med underveis. Pizzaen er ferdig når bunnen har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. Alternativt kan du lage pizzaen på grillen. Ta en titt HER for tips til fremgangsmåte.

Pizza med italiensk salami

Ha gjerne friske urter over og nyt pizzaen umiddelbart, og gjerne med en grønn salat ved siden av.

VELBEKOMME!


Én Kommentar

 1. Camilla 28. juni 2015 at 14:16 #

  Denne så nydelig ut! Må prøves ut på en venninne

Legg igjen en kommentar