PØLSER MED LUN CHORIZOSALSA OG BAKT POTET

Salsa med chorizo og kikerter

Nå når mai er godt i gang så griller vi så ofte vi kan. For meg er tilbehøret like viktig som det som ligger på grillen. Denne fargerike salsaen, eller salaten om du vil, passer godt sammen med for eksempel grillet kylling eller svin, og gjerne sammen med en grønn salat. Her er det paprika, tomater og spicy chorizo som spiller hovedrollen, sammen med kikerter som er en sunn og god proteinkilde og som gjør at den metter litt mere. Som tilbehør til 4-6 porsjoner (vil jo være avhengig av hva du serverer til) trenger du omtrent:

  • 1 rødløk, i små terninger
  • ca. 200 g spicy chorizo, i små terninger
  • olivenolje
  • 1 liten rød paprika, i små terninger
  • 1 liten gul paprika, i små terninger
  • ca. 300 g ferdig kokte kikerter
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • ca. 1/2 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • chiliflak etter smak
  • ca. 200 g cherrytomater, i båter
  • ca. 4 ss nøtter, solsikkekjerner el. (ristet i tørr stekepanne)
  • salt og pepper
  • frisk persille, hakket

Salsa med chorizo og kikerter

Skjær opp grønnsakene og chorizo slik at du har alt klart før du setter i gang. Fres løk og chorizo i oljen et par minutter, og tilsett deretter paprika, kikerter, hvitløk, paprikapulver og chiliflak, og la det surre videre til løken er blank og myk, og paprikaen er mør. Tilsett eventuelt litt mer olivenolje, om nødvendig.

Ha i tomatbåtene og krydre med salt og pepper. Salsaen er ferdig når tomatene er gjennomvarme. Rett før servering tilsettes salatmiksen og hakket persille. Salsaen serveres her som tilbehør til gode, grillede pølser og bakt potet. Prøv den gjerne også til hvit fisk.

Mer inspirasjon til grillmaten finner du her.

Salsa med chorizo og kikerter

VELBEKOMME!


, , ,

Én Kommentar

  1. Laila 22. mai 2015 at 22:19 #

    Yummy 🙂 Jeg elsker bønner, kikerter og chorizo. Gleder meg til denne.

Legg igjen en kommentar