Laks, mango, avokado og chili er spennende og velsmakende kombinasjoner. Har du ikke prøvd det før har du virkelig en sommerlig smakopplevelse å se frem til. Mye av æren må tillegges mango- og avokadosalaten, som også passer godt til grillet kjøtt eller kylling, ja til og med tex-mex!

Ingredienser

LIMEMARINERT LAKS

700-800 g fersk laks (ca.) , i 4 porsjonsstykker
1/2 dl olivenolje
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 lime , saft og finrevet skall
1/4 ts sukker (ca.)
salt og pepper
limebåter ved servering

MANGO- OG AVOKADOSALAT

1 mango , i terninger
1 avokado , i terninger
1 liten rødløk , finhakket
1/2 rød chili (ca.), finhakket
1/2 lime , saften
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
salt og pepper
frisk koriander , hakket

SLIK GJØR DU

Bland sammen ingrediensene til marinaden. La laksen marinere i ca. en time (i kjøleskapet), men gjerne lengre.

Mens laksen koser seg i marinaden lager du den smaksrike salaten. Skjær opp frukt og grønnsaker. Ha i finhakket chili, og tilsett gjerne litt mer enn du vanligvis pleier å gjøre. Tilsett deretter lime, olivenolje og hvitvinseddik, og smak til med salt, pepper og frisk koriander. Vend salaten forsiktig sammen, og la den gjerne hvile i kjøleskapet et par timer slik at alle de gode smakene får satt seg (i så fall bør du vente med å tilsette avokadoen til rett før salaten skal serveres).

Grill laksen på begge sider på grillen, eller stek den i grillpanne (eller stekepanne) i 3-4 minutter på hver side, til fisken så vidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Grillet laks og mangosalsa

Server laksen med mango- og avokadosalaten som tilbehør, og gjerne litt ris. Ønsker du en saus til fisken kan du for eksempel blande like deler rømme og hot chilisaus.

TIPS:

  • Har du det travelt kan droppe marinaden, og heller pensle laksen med en blanding av olivenolje, limesaft, salt og pepper, før du legger den på grillen.
  • Denne retten egner seg også godt som forrett, og server gjerne laksen på grillspyd.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne retten var fantastisk god! Serverte søtpotetmos med lime og creme fraiche ved siden av. Ikke siste gang vi spiser dette. Takk for gode oppskrifter!

  2. Dette er min families laksefavoritt. For noen friske smaker som passer sammen og estetisk fine farger sammen. Alle fra 5 år til 40 år digger denne. Takk for oppskriften

  3. Dette var veldig godt! Hadde byggris som tilbehør, det fungerte veldig bra. Mangosalaten er knallgod! Har ikke prøvd med avokado tidligere.

    1. Grillpannen skal være ganske varm, et sted mellom middels og sterk varme. Jeg pleier ikke å pensle grillpannen min. Lykke til!

  4. Hei!
    Denne oppskriften er blitt en favoritt hos oss. Den mangosalaten er himmelsk god! Kan jeg dele oppskriften på bloggen min, mariannshelseblogg.no? Jeg skal selvfølgelig opplyse om at den er hentet fra trinesmatblogg.no.

  5. Hei. Jeg lurer på det samme som Jenny. Kan denne lages dagen før? Evt – kan deler av den lages dagen før? (Skal ha den til en konfirmasjon).

  6. Sikkert dumt spørsmål, men det står 2 hvitløksfedd i forbindelse med marinaden. Skal de finhakkes eller legges hele oppi?

Leave a Reply to Trine ;) Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste