5 VEGETARFAVORITTER

vegetarfavoritter - grønnsaker

Å spise vegetarmat istedet for kjøtt en gang iblant er bra for både klimaet og helsen. Gjennomsnittlig spiser nordmenn mer enn 80 kilo kjøtt i året. Hvis alle i Norge erstatter ett kjøttmåltid til fordel for et vegetarmåltid en dag i uken, tilsvarer det redusert utslipp av CO2 fra 360 000 biler! Hjemme hos oss spiser vi ett kjøttfritt måltid i uken, og jeg pleier som hovedregel å ha en vegetarrett i ukemenyen som publiseres på bloggen. Selv er jeg ikke så opptatt av om vi spiser vegetarisk mat på en mandag eller torsdag, eller søndag for den saks skyld. Vegetarrettene serveres ofte på travle dager, som regel i form av en suppe, salat, gryterett eller pastarett, og havner sjelden på bloggen (er det travelt, så er det travelt). Men her er i alle fall fem av mine favoritter som er på bloggen, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildene):

VEGETARLASAGNE MED SPINAT OG FETA

Vegetarlasagne med spinat og feta

Denne vegetarlasagnen med massevis av deilige grønnsaker, spinat og feta mellom pastaplatene må bare oppleves! Ypperlig gjestemat er den også!

VEGETARISK BØNNEGRYTE MED TORTILLACHIPS

Vegetarisk bønnegryte med tortillachips

I denne tex-mex-inspirerte bønnegryten har jeg puttet massevis av deilige grønnsaker, sammen med tomater, smakfult krydder og mettende bønner.

PASTA MED SPINAT, SOLTØRKET TOMAT OG HVITLØKCHIPS

Spaghetti med spinat, soltørket tomat og hvitløkschips

Denne pastaretten er en favoritt. Kombinasjonen pasta – spinat, soltørket tomat, feta og hvitløkschips, er magisk!

SPICY GULROTSUPPE MED RØDE LINSER

Spicy gulrotsuppe med røde linser

Denne gulrotsuppen er utrolig god på smak og de røde linsene gjør at den metter godt i magen også.

SALAT MED RUCCULA, PÆRE, BLÅMUGGOST OG VALNØTTER

Salat med ruccula, pærer, blåmuggost og valnøtter

Kombinasjonene i denne salaten er en favoritt. Ypperlig til lunsj eller som en smårett.

Alle vegetarrettene på bloggen finner du samlet her.

Hva er din veggisfavoritt?


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

,

15 Kommentarer

 1. Kari 15. april 2015 at 09:27 #

  Supert med vegetaroppskrifter. Har ikkje klart det endå, men har ambisjonar om ein vegetarmiddag i veka. Estetisk fin blogg, og lett å søke fram oppskrifter.

 2. Anna Tejera 15. april 2015 at 09:35 #

  ååå,så gøy at du legger ut vegetar-oppskrifter! Det er helt sant det du sier og jeg er selv vegetarianer mye på grunn av miljøet. Grønnsaker jo dessuten kjempe sunt og godt! Ha en nydelig mandag og liker bloggen din kjempe godt!

 3. Cathrine 15. april 2015 at 10:06 #

  Så flott med vegetariske oppskrifter! 😀 De ser kjempegode ut, alle sammen! Det eneste jeg ville gjort, var å ta bort kyllingkraften i gulrotsuppa. Ser du har skrevet «- eller grønnsakskraft», men jeg synes allikevel det blir litt misvisende når kyllingkraft står der i en oppskrift som skal være vegetarisk. Bare et tips altså. Bra jobba. 😀

 4. Kristine 15. april 2015 at 10:23 #

  Her var det mye godt 😀 Min favorittmiddag er thaisuppe med masse grønnsaker i, som f.eks. denne: http://www.veganmisjonen.com/2012/01/rd-thaicurry-med-sopp-og-paprika.html

 5. Julie 15. april 2015 at 10:23 #

  Så mye gode oppskrifter! Jeg er selv veganer, så holder meg unna alt av kjøtt og meieriprodukter!
  Jeg er veldig glad i hjemmelaget pizza. Hiver på alt jeg elsker av grønnsaker og kjøtterstatning, og en melkefri ost eller ostesaus på toppen. Favoritt til helgekosen! 😀

 6. Jeanette 15. april 2015 at 11:50 #

  Kjempe bra at du har vegetar oppskrifter på bloggen din 🙂 Jeg syns ovnsbakt aubergine med squash, cherry tomater, basilikum og selleri er godt også har jeg pasta ved siden av. Liker også veldig godt pizza med spinat, squash, tomat, basilikum, revet gulrot, chili, oliven, næringsgjær pinjekjerner og wilmersburger ost.

 7. Heidi 15. april 2015 at 12:03 #

  Så bra at du legger ut vegetaroppskrifter! I mai arrangeres det en Vegetarfestival i Oslo (23-24. mai, les mer her: http://www.oslovegetarfestival.no). Du burde komme dit og vise noen av dine favorittoppskrifter:) (eller bare få inspirasjon). Ha en fortsatt nydelig dag!

  • Trine ;) 19. april 2015 at 00:06 #

   Jeg skulle gjerne ha vært der, men har andre planer den helgen.

 8. Sigrid 15. april 2015 at 14:34 #

  Så mye godt! Særlig spinatpaien din er bare nyyyydelig! 😀 Jeg har et forslag til to nye kategorier på siden her: 1. Gjestemat! Jeg elsker å lage mat i hverdagen, men synes det er vanskeligere å finne retter å servere når vi får besøk! 2. Mafia-mat! Ettersom jeg vanligvis lager mat til to, synes jeg det er ekstra vanskelig å velge mat som er lett å servere til mange! Hadde vært fint med en egen kategori for dette, så det blir lett å finne inspirasjon!

  Takk for en fin blogg, klem!

 9. LM 15. april 2015 at 15:09 #

  Grønnsakssuppe er min absolutte favoritt. Enten med nybakte rundstykker til, eller pannekaker. Tomatsuppe med ostesmørbrød ved siden av er også veldig godt. Og pizza lagd av lefser, med en god, kraftig tomatsaus, ulike oster og fiken. Er ikke vegetarianer, men spiser lite kjøtt.

 10. Anne 15. april 2015 at 18:34 #

  Lavsangen og pastaretten har blitt brukt her med stort hell. Supergodt

 11. Victoria 16. april 2015 at 09:54 #

  Prøvde linsesuppa i går og det var veldig populær! Neste gang kommer vi nok til å tilsette en skvett fløte eller kokosmelk, den manglet den lille avrundingen;)

 12. Madeleine 16. april 2015 at 14:45 #

  Dette ser fantastisk ut, i likhet med alt annet du legger ut! Jeg har også en kjøttfri dag i uka, men syns det er vanskelig å være kreativ. Tusen takk for gode tips, skal definitivt lage bønnegryta neste kjøttfrie dag! 🙂

 13. Tonje 2. mai 2015 at 22:40 #

  Hei! Takk for en fantastisk blogg, enkle oppsrkifter å følge og masse flott inspirasjon. Tror ikke jeg hadde spist like godt uten denne! Liker spesielt dette innlegget siden jeg prøver å spise mindre kjøtt for både miljøet, helsa og lommeboka(er student). Bortsett fra gulrotsuppa di (som jeg har fått helt dilla på), er min veggiesfavoritt hjemmelaget, pannestekt falafel i wraps med guacemole/ cremefraiche dressing+de grønnsakene jeg har i kjøleskapet. 🙂 takk igjen!

 14. Cath 9. september 2015 at 09:48 #

  Fine Trine! Elsker dine mafia-oppskrifter. Men nå trenger jeg en mafia-oppskrift som (nesten) kan lages ferdig dagen før…
  Det er min egen bursdag, storfamilien (8 voksne + 2 barn) kommer, og jeg vil gjerne snakke mer med dem enn å stå på kjøkkenet og styre.
  Har du noen lure mattips å dra opp av ermet?
  Det kan gjerne være eksotisk, spicy utradisjonelt. Bare det spenennde og enkelt (du vet – den ultimate kombinasjonen…)
  🙂

Legg igjen en kommentar