LINSESUPPE MED LAM

linsesuppe med lam

Påsken er rett rundt hjørnet, og da er det på sin plass med en smakfull suppe med deilig lammekjøtt, fargerike grønnsaker, varmende krydder og næringsrike linser. Suppen er enkel og relativt kjapp å lage, og er ypperlig å servere dersom dere er mange rundt bordet. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 600 g lammekjøtt, i strimler
  • ca. 1 1/2 ts spisskummen
  • nøytral matolje
  • 10-12 dl vann
  • ca. 600 g hermetiske tomater, hakket
  • 1 stjerneanis (kan sløyfes)
  • 200 g tørre grønne linser (eller 200 g kokte grønne/røde linser)
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød paprika, i biter
  • 1 gul paprika, i biter
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 ss frisk, revet ingefær
  • 1 ss tomatpuré
  • 1-2 ss konsentrert kyllingfond eller 1 buljongterning (smak til)
  • salt og pepper
  • frisk koriander

linsesuppe med lam

Skjær kjøttet i tynne strimler. Du kan her benytte grytekjøtt av lam, som for eksempel bog eller lår. Krydre kjøttet med spisskummen, salt og pepper, og stek det raskt i en varm stekepanne i to omganger. Bruk gjerne litt av vannet til å koke ut alle de gode smakene fra stekepannen. Ha kjøttet i en liten gryte, tilsett vann, hermetiske tomater og stjerneanis. Skyll linsene under rennende vann og ha dem i gryten. La kjøtt og linser trekke på lav varme mens du tilbereder de øvrige ingrediensene. (*Dersom du benytter ferdigkokte linser isteden må du vente med å tilsette dem til mot slutten av trekketiden – sjekk anbefalt koketid på emballasjen.)

Fres løken i litt olje til den er blank og myk, og tilsett deretter paprika, hvitløk, chili og ingefær. La det surre med et par minutter, men uten av hvitløken tar farge. Tilsett tomatpuréen, rør godt sammen, og la det surre i ytterligere 1 minutt. Tilsett blandingen i gryten sammen med kjøttet og linsene, og rør godt sammen. La suppen trekke på middels varme i tilsammen 45-60 minutter, til kjøttet er mørt og linsene er ferdigkokte. Krydre suppen med salt og pepper, eventuelt litt mer spisskummen, og smak eventuelt til med litt kyllingfond eller en buljongterning, om nødvendig.

Servér suppen rykende varm med hakket koriander og med godt brød, for eksempel eltefritt landbrød, som tilbehør.

linsesuppe med lam

VELBEKOMME!


, ,

3 Kommentarer

  1. Bente 26. mars 2015 at 18:58 #

    Den så deilig ut!

    Den bør vel fint kunne lages dagen før?

  2. Trine Skjeflo 10. april 2015 at 21:23 #

    veldig god suppe, hadde tenkt å fryse resten for å ha lettvint middag til 2, men ble spist opp før den kom i nærheten av fryseren.

  3. Linda 5. februar 2017 at 22:45 #

    Kan man bytte ut lammekjøtt med storfe? Ser kjempegod ut!

Legg igjen en kommentar