PASTA MED GRILLEDE GRØNNSAKER OG PARMESAN

Pasta med grillede grønnsaker, pølse og parmesan

Pasta er populær mat for både store og små, og her har pastaen fått følge av massevis av deilige, grillede grønnsaker, en smaksrik italiensk pølse og rikelig med revet parmesan. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

GRILLEDE GRØNNSAKER

  • 1 rødløk, i båter
  • 1 rød paprika, i grove biter
  • 1 gul paprika, i grove biter
  • 1 squash, i halvmåner
  • olivenolje
  • maldonsalt

TOMATSAUS

  • 5 hvitløksfedd, i skiver
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 1/2 dl hvitvin (eller eplejuice)
  • ca. 150 g cherrytomater, delt i 4
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • en neve frisk basilikum, finsnittet

PASTA OG TOPPING

  • ca. 400 g rå italiensk pølse
  • 4 porsjoner pasta (for eksempel pappardelle)
  • Parmesan, grovt revet
  • noen basilikumblader

Pasta med grillede grønnsaker, pølse og parmesan

Sett stekeovnen på 250 grader (over- og undervarme). Del opp grønnsakene som angitt og fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over litt olivenolje og krydre med litt salt. Stekes ved 250 grader i ca. 20 minutter, til grønnsakene er møre og fine. Rør i grønnsakene 1-2 ganger under steketiden.

Lag tomatsaus ved å la hvitløken surre i litt olje på lav varme, uten at den tar farge. Tilsett tomatpurèen og la den få surre med et par minutter. Tilsett hvitvin og cherrytomatene, og smak til med sukker, salt og pepper. La sausen koke i 5-10 minutter.

Stek pølsene i litt nøytral olje i medium varm stekepanne, til de er gjennomstekt. Del deretter pølsene opp i mindre biter. Får du ikke tak i italienske pølser kan du selvsagt benytte andre gode pølser, eller droppe dem.

Kok pastaen etter anvisningen på emballasjen. Hell av pastavannet, men ta vare på ca. 1 dl, som du rører ut i tomatsausen. Tilsett også den finsnittede basilikumen. Bland deretter tomatsausen med pastaen, og fordel den i fire litt dype tallerkener. Fordel de grillede grønnsakene og pølsene over, og ha deretter godt med parmesan over. Jeg har her benyttet et grovt rivjern, men du kan også fint skave av parmesanflak med en ostehøvel eller en skarp kniv.

Pasta med grillede grønnsaker, pølse og parmesan

BUON APPETITO!


,

5 Kommentarer

  1. Nina 17. mars 2015 at 12:12 #

    Så kjempe godt ut 😀

  2. Alexander K 17. mars 2015 at 13:15 #

    Hva slags pølse anbefaler du og hvor bør man lete etter en god en? Synes ikke utvalget i «vanlig» matbutikk er så bra til en hver tid

  3. Sander 18. mars 2015 at 09:34 #

    Hei! 🙂 Laget dette til middag igår, og blandet tomatsausen, grønnsakene og pastaen i lag i en gryte. Var dålig utvalg av pølser på butikken så jeg kjøpte skivet chorizo pølse som jeg strimler og freset i olivenolje og blandet sammen med resten. Serverte med revet parmesan, kjempegodt 🙂

  4. Alegra 19. mars 2015 at 13:46 #

    Denne retten så bare helt fantastisk god ut, skal absolutt prøves 😉

  5. Kathrine 14. august 2017 at 20:48 #

    Dette var utrolig godt! Droppet pølse og lagde en vegetarvariant. Nydelig grønnsaksblanding og tomatsausen var helt knall! Skal helt sikkert lages igjen! 🙂

Legg igjen en kommentar