PØLSEGRYTE MED PAPRIKA OG BØNNER

Pølsegryte med paprika og bønner

Jeg er egentlig ikke så glad i «pølsemat», men med fargerikt og smakfullt tilbehør i en gryterett, går de ned på høykant. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • ca. 500 g gode pølser, delt i 4-5 biter
  • 1 løk, i terninger
  • ca. 200 g bit sellerirot, i terninger
  • 2-3 gulrøtter, i terninger
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 liten rød paprika, i biter
  • 1 liten gul paprika, i biter
  • 0,5 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 1 boks hermetiske tomater (for eksempel cherrytomater)
  • ½-1 terning kyllingbuljong
  • 2 ss chilisaus
  • ¼-1/2 ts spisskummin
  • ca. 1 ts (røkt) paprikakrydder
  • salt og pepper
  • 1 boks sorte bønner (ca. 400 g)
  • frisk timian, hakket (kan eventuelt ersattes med 1 ts tørket timian)

Fres løken et par minutter i litt smør eller olje, og tilsett sellerirot, gulrøtter og hvitløk. La det stå å surre på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett rød og gul paprika og la det surre med noen minutter, før du tilsetter hvitvin, hermetiske tomater, buljongterningen og chilisausen. Tilsett krydderet (smak deg frem). Ønsker du å benytte tørket timian i stedet for frisk tilsetter du timian nå. Tilsett også pølsebitene. La gryteretten stå å putre på svak varme til grønnsakene er møre, etter ca. 15 minutter. Tilsett bønnene og frisk timian og la retten putre noen minutter til.

Pølsegryte med paprika og bønner

Server pølsegryten med godt brød til, eventuelt potetmos eller ovnsstekte potetbåter.

VELBEKOMME!


,

5 Kommentarer

  1. Trine - Klisjéhjemmet 17. februar 2015 at 21:24 #

    Jeg er heller ikke fan av pølser til middag i grunn, men det fungerer veldig fint i gryter 🙂 Jeg prøvde linsegryten din med chorizo og den fungerte veldig veldig bra!

    Ha en fin uke 🙂

  2. Camilla 25. februar 2015 at 20:09 #

    Denne lagde jeg i dag og den var supergod!!! Anbefales:)

  3. Ann-Kristin 9. november 2015 at 21:21 #

    En favoritt!

  4. Camilla 8. februar 2017 at 20:02 #

    Kjempegod, hadde halvparten chorizo og halvparten vanlig pølse i og det ble veldig bra 😀

  5. Stian Slaatsveen, Biri 18. april 2017 at 12:56 #

    Enkelt og greit. Kjempegodt! Dog anbefaler jeg dobbel dose buljong.

Legg igjen en kommentar